Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Φεβ-2023 23:22

  Disney: Καλύτερα των προσδοκιών τα προσαρμοσμένα κέρδη και τα έσοδα α’ τριμήνου

  Disney: Καλύτερα των προσδοκιών τα προσαρμοσμένα κέρδη και τα έσοδα α’ τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα οικονομικά μεγέθη α΄ τριμήνου που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Walt Disney Co, καθώς η επιστροφή των επισκεπτών στα θεματικά πάρκα της εταιρείας αντιστάθμισαν τις απώλειες από τον τομέα ροής περιεχομένου.

  Η υπηρεσία ροής περιεχομένου Disney+ ανακοίνωσε την πρώτη της πτώση συνδρομητών, χάνοντας 2,4 εκατομμύρια εξ αυτών ως απόρροια της αύξησης των τιμών, διαμορφώνοντας τη συνολική συνδρομητική βάση της εταιρείας στα 161,8 εκατομμύρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν ότι οι συνδρομητές θα διαμορφωθούν στα 162,7 εκατομμύρια.

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας για το α’ τρίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, ανήλθαν στα 99 σεντς, έναντι 63 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τη Refinitiv, για 78 σεντς ανά μετοχή.

  Το ίδιο διάστημα, τα έσοδα του κολοσσού ψυχαγωγίας ανήλθαν στα 23,512 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street για έσοδα 23,4 δισ. δολαρίων.

  Τα καθαρά κέρδη της Walt Disney διαμορφώθηκαν ωστόσο στα 1,279 δισ. δολάρια, χαμηλότερα των προσδοκιών, καθώς οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 1,429 δισ. δολάρια.

  Η υστέρηση κερδοφορίας οφείλεται στον τομέα ροής περιεχομένου, ο οποίος "αιμορραγεί” καθώς η παραδοσιακή τηλεθέαση συρρικνώνεται. 

  Η μονάδα μέσων ροής, η οποία περιλαμβάνει το Hulu και το ESPN+, εμφάνισε απώλειες 1,1 δισ. δολαρίων, ποσό μικρότερο πάντως από το 1,5 δισ. δολάρια που έχασε το προηγούμενο τρίμηνο. Η εταιρεία έχει πει στους επενδυτές ότι η μονάδα θα καταστεί κερδοφόρα έως την οικονομική χρήση του 2024, που ξεκινά τον Οκτώβριο.

  Τα αποτελέσματα ροής μείωσαν την απόδοση του τμήματος μέσων και ψυχαγωγίας, το οποίο ανέφερε ζημίες 10 εκατ. δολαρίων.

  Αντίθετα, τα θεματικά πάρκα της Disney σημείωσαν λειτουργικά έσοδα 3,1 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου χρήσης, σημειώνοντας αύξηση 25% σε σχέση με πέρυσι, χάρη στην έντονη προσέλευση κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ