Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Φεβ-2023 15:42

  Ansa: Ο Μπορέλ δεν έλαβε mail από τον Παντσέρι προς υποστήριξη του Δ. Αβραμόπουλου για την θέση απεσταλμένου της ΕΕ στον Κόλπο

  Ansa: Ο Μπορέλ δεν έλαβε mail από τον Παντσέρι προς υποστήριξη του Δ. Αβραμόπουλου για την θέση απεσταλμένου της ΕΕ στον Κόλπο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με αναφορά σε χθεσινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, σε τηλεγράφημά του, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa αναφέρει ότι "σε ευρωπαϊκή πηγή με την οποία ήλθε σε επαφή, δεν προκύπτει να υπήρξε παρέμβαση του Αντόνιο Παντσέρι, με στόχο ενδεχόμενη υποστήριξη της υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως απεσταλμένου της ΕΕ στις χώρες του Περσικού Κόλπου".

  Η ευρωπαϊκή πηγή με την οποία ήρθε σε επαφή το Ansa προσθέτει ότι "ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέ Μπορέλ, δεν έλαβε κανένα μέιλ από τα συγκεκριμένα άτομα, σε ό,τι αφορά την επιλογή του απεσταλμένου της Ένωσης στις χώρες του Κόλπου". Παράλληλα, "το στέλεχος της ΕΕ προσθέτει ότι η διαδικασία αυτή είναι εντελώς ανεξάρτητη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", μεταδίδει το Ansa.

  "Η ελληνική κυβέρνηση στήριξε την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενώ ο Ιταλός υποψήφιος Λουίτζι Ντι Μάιο έμεινε χωρίς υποστήριξη, λόγω της αλλαγής της κυβέρνησης στην Ρώμη" αναφέρει, τέλος, η πηγή του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου. Η όλη διαδικασία για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και, σύμφωνα με την πηγή του ιταλικού πρακτορείου "οι σχετικές εκτιμήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ