Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Φεβ-2023 10:00

  Monte dei Paschi: Κέρδη υπερδιπλάσια των εκτιμήσεων στο 4ο τρίμηνο

  Monte dei Paschi: Κέρδη υπερδιπλάσια των εκτιμήσεων στο 4ο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Σμπαράλιασε" τις εκτιμήσεις στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 η ισχυρή κερδοφορία της Monte dei Paschi di Siena, καθώς η αύξηση των επιτοκίων ενίσχυσε τα έσοδά της την ώρα που οι περικοπές θέσεων εργασίας περιόρισαν τα κόστη της.

  Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της ιταλικής κρατικής τράπεζας ανήλθαν στα 156 εκατ. ευρώ την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2022, σχεδόν διπλάσια από τα 75 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση που είχε διενεργήσει.

  Εστιάζοντας στο να επωφεληθεί από τη νομισματική σύσφιξη της ΕΚΤ όπως και άλλοι Ιταλοί δανειστές, η Monte dei Paschi είδε το καθαρό επιτοκιακό της περιθώριο να αυξάνεται κατά σχεδόν 75% στο 4ο τρίμηνο του 2022 και κατά 54% σε ετήσια βάση.

  Μετά τις περικοπές προσωπικού που έκανε, αξιοποιώντας τα χρήματα από την αύξηση κεφαλαίου του Νοεμβρίου για ένα ακριβό προγράμματος εθελουσίας εξόδου, η Monte dei Paschi ενημέρωσε ότι η αναλογία κόστους προς εισόδημα μειώθηκε στο 60% το τέταρτο τρίμηνο από το 72% προηγουμένως.

  Παράλληλα, η τράπεζα η οποία η οποία ανήκει κατά 64% στο ιταλικό κράτος, δήλωσε ότι αύξησε τα κεφαλαιακά αποθέματά της κατά σχεδόν 1% τους τρεις μήνες έως τον Δεκέμβριο, στο 15,6% από το 14,7%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ