Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Φεβ-2023 09:41

  Maersk: Έχασε τις εκτιμήσεις στο 4ο τρίμηνο, προβλέπει βουτιά των EBITDA το 2023

  Maersk: Έχασε τις εκτιμήσεις στο 4ο τρίμηνο, προβλέπει βουτιά των EBITDA το 2023
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη τέταρτου τριμήνου ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών ανακοίνωσε ο ναυτιλιακός γίγαντας Moller-Maersk, ο οποίος προέβλεψε επίσης ότι η κερδοφορία του φέτος θα κινηθεί σημαντικά χαμηλότερα από το 2022 καθώς υποχωρούν οι όγκοι και τα ναύλα.

  Ειδικότερα, Maersk ενημέρωσε ότι αναμένει το 2023 κέρδη EBITDA μεταξύ μόλις 8 και 11 δισ. δολαρίων, έναντι των 36,8 δισ. πέρυσι.

  Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση, "το guidance για το 2023 βασίζεται στην προσδοκία ότι η διόρθωση των αποθεμάτων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου, οδηγώντας σε ένα πιο ισορροπημένο περιβάλλον ζήτησης".

  Για το τελευταίο τρίμηνο του 2022, τα υποκείμενα EBITDA της Maersk διαμορφώθηκε σε 6,52 δισ. δολάρια, υποχωρώντας σημαντικά από τα 7,99 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα,  ενώ έχασαν και την εκτίμηση των αναλυτών για 6,95 δισ. σε έρευνα του Reuters.

  Παράλληλα, είδε τα έσοδά της να μειώνονται ελαφρώς στα 17,8 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο, καθώς ο αριθμός των εμπορευματοκιβωτίων που φόρτωσε σε πλοία υποχώρησε κατά 14%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ