Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Φεβ-2023 08:30

  Τα 2/3 των παγκοσμίων πωλήσεων οχημάτων ηλεκτρικών μπαταριών καταγράφηκαν στην κινεζική αγορά για το 2022

  Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ας μιλήσουμε για το βάρος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα 2/3 των παγκοσμίων πωλήσεων οχημάτων ηλεκτρικών μπαταριών (BEV) έγιναν το 2022 στην Κίνα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από τη γερμανική λογιστική και συμβουλευτική εταιρία στρατηγικής Strategy& που ανήκει στο δίκτυο των εταιριών της PricewaterhouseCoopers (PwC).

  Οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων BEV κατέγραψαν ετήσια αύξηση 70% το 2022, ενώ η Κίνα ως η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων BEV σε παγκόσμιο επίπεδο διατήρησε "τη μεγάλη επέκταση της αγοράς των οχημάτων BEV κατά τα πρόσφατα χρόνια”, σύμφωνα με την έρευνα της PwC.

  Οι πωλήσεις των οχημάτων BEV στην Κίνα αυξήθηκαν περίπου 85%, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων εγγραφής νέων οχημάτων σε 14 επιλεγμένες αγορές.

  "Κατά την τρέχουσα περίοδο παρακολουθούμε τον μετασχηματισμό της αυτοκίνησης που αγγίζει το επόμενο επίπεδο και ωριμάζει”, δήλωσε ο Φέλιξ Κούχνερτ, εταίρος της PwC Germany.

  Η ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ καταγράφει παρόμοια δυναμική, ενώ οι πωλήσεις τους στις πέντε καλύτερες ευρωπαϊκές αγορές καταγράφηκαν σε ποσοστό 28% την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ