Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Φεβ-2023 14:58

  Kashkari (Fed): Τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση δείχνουν την ανάγκη για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων

  Kashkari (Fed): Τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση δείχνουν την ανάγκη για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Minneapolis, Neel Kashkari, ανέφερε ότι η ισχυρή εικόνα της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ τον Ιανουάριο δείχνει την ανάγκη η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσει την πορεία αύξησης των επιτοκίων της Fed.

  "Αυτή τη στιγμή παραμένω περίπου στο 5,4%", δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, αναφερόμενος στο πόσο ψηλά θα πρέπει να φτάσει το βασικό επιτόκιο της Fed προκειμένου να τιθασευτεί ο πληθωρισμός. "Εάν θα έπρεπε να επιλέξω ένα ποσοστό σήμερα, θα παρέμενα εκεί που βρισκόμουν και τον Δεκέμβριο".

  Η αρμόδια για τη νομισματική πολιτική επιτροπή της Fed, FOMC, αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25%, στο εύρος 4,5% έως 4,75% την περασμένη εβδομάδα. Η μικρότερη αύξηση ακολούθησε μια αύξηση 0,50% τον Δεκέμβριο και τέσσερις αυξήσεις 0,75% στις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις.

  "Κανείς δεν πρέπει να αντιδρά υπερβολικά στην ανακοίνωση ενός και μόνο στοιχείου", είπε ο Kashkari. "Αλλά η υποκείμενη ισχύς στον τομέα υπηρεσιών της οικονομίας είναι ακόμη εξαιρετικά υψηλή και εκεί είναι που πολλοί από εμάς δίνουμε έμφαση".

  Η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 517.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριομ ενώ η ανεργία υποχώρησε στη χώρα στο 3,4%, το χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 1969 στη χώρα.

  Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις έχει αναδειχθεί τους τελευταίους μήνες ως ένας από τους πλέον διαπρύσιους κήρυκες της σφιχτής νομισματικής πολιτικής για τη μάχη ενάντια στον πληθωρισμό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ