Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Φεβ-2023 10:56

  SoftBank: Ζημιά $5,9 δισ. στο δ' τρίμηνο, με απογοητευτικά μεγέθη του Vision Fund

  SoftBank: Ζημιά $5,9 δισ. στο δ' τρίμηνο, με απογοητευτικά μεγέθη του Vision Fund
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο καταγράφει ζημιές η επενδυτική μονάδα Vision Fund της SoftBank, παρασύροντας σε ζημιές και τον τραπεζικό όμιλο μετά από ένα κερδοφόρο γ' τρίμηνο.

  Ειδικότερα, το Vision Fund κατέγραψε ζημίες προ φόρων ύψους 660 δισεκατομμυρίων ιαπωνικών γεν (5 δισ. δολαρίων) για το δ' τρίμηνο. Οι ζημιές από επενδύσεις ανήλθαν στα 730,35 δισ. γιεν.

  Ο ιαπωνικός όμιλος SoftBank Group ανακοίνωσε συνολικά καθαρές ζημιές 783,4 δισ. γεν (5,9 δισ. δολάρια), χάνοντας τα κέρδη του προηγούμενου τριμήνου. 

  Ο ιαπωνικός κολοσσός πλήττεται από τη μείωση στις αποτιμήσεις των τεχνολογικών μετοχών, με το Vision Fund να έχει συμμετοχές σε μια σειρά από εταιρείες τεχνολογίας, από νεοφυείς επιχειρήσεις έως εισηγμένες-κολοσσούς.

  Η SoftBank ανέφερε ότι ορισμένες από τις μεγάλες απώλειες του τελευταίου τριμήνου οφείλονται σε μια "συνολική μείωση της εύλογης αξίας των εταιρειών χαρτοφυλακίου, η οποία αντανακλά κυρίως τις υποτιμήσεις των εταιρειών με ασθενέστερες επιδόσεις και τις μειώσεις των τιμών των μετοχών των συγκρίσιμων εταιρειών της αγοράς".

  Ορισμένες από τις επενδύσεις της SoftBank με τις χειρότερες επιδόσεις περιλαμβάνουν την κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης SenseTime, η οποία έχει υποχωρήσει κατά 57% τον τελευταίο χρόνο, και τον ινδονησιακό τεχνολογικό όμιλο GoTo, ο οποίος είδε τη μετοχή του να βυθίζεται άνω του 65%.

  Ο Masayoshi Son, ιδρυτής της SoftBank και ο εγκέφαλος πίσω από το Vision Fund, δήλωσε τον Μάιο ότι η εταιρεία θα περάσει σε "αμυντική" λειτουργία και θα είναι πιο "συντηρητική" με τον ρυθμό των επενδύσεών της, αφού η μονάδα κατέγραψε ζημίες ρεκόρ 3,5 τρισεκατομμυρίων ιαπωνικών γιεν για το περασμένο οικονομικό έτος.

  Η SoftBank ανακοίνωσε ότι δαπάνησε μόλις 2,76 δισ. δολάρια σε επενδύσεις στο 9μηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, σε μια "σημαντική μείωση" από τα 39,24 δισ. δολάρια το 2021.

  Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η SoftBank αποχώρησε από ορισμένες από τις επενδύσεις της για να αυξήσει τα μετρητά της. Τον Αύγουστο, ανακοίνωσε ότι πούλησε το υπόλοιπο μερίδιό της στον αμερικανικό γίγαντα της εταιρείας μεταφορών Uber.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ