Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Φεβ-2023 09:46

  BNP Paribas: Αύξηση κατά 7% στα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου - Ενισχύει τις επαναγορές μετοχών

  BNP Paribas: Αύξηση κατά 7% στα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου - Ενισχύει τις επαναγορές μετοχών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση κατά 7% στα καθαρά κέρδη της για το 2022 ανακοίνωσε την Τρίτη η BNP Paripas, αναθεωρώντας προς τα πάνω το outlook.

  Ειδικότερα, η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,2 δισ. ευρώ για το δ' τρίμηνο του 2022, αυξάνοντας τα κέρδη στο σύνολο του έτους στα 10,2 δισ. ευρώ. Ωστόσο, τα κέρδη υπολείπονται των εκτιμήσεων αφού οι αναλυτές ανέμεναν 2,36 δισ. ευρώ στο δ' τρίμηνο και 10,9 δισ. ευρώ στο έτος, σύμφωνα με τη Refinitiv.

  Σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν, τα ετήσια έσοδα της γαλλικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 50,4 δισ. ευρώ έναντι 46,2 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ αυξήθηκαν και τα λειτουργικά έξοδα κατά 8,3% σε σύγκριση με το 2021 που ανέρχονταν στα 33,7 δισ.

  Ο δείκτης CET 1 διαμορφώθηκε στο 12,3% έναντι 12,1% το προηγούμενο τρίμηνο.

  "Με βάση αυτές τις επιδόσεις και με πρόσθετες δυνατότητες ανάπτυξης που απορρέουν από την αναδιάταξη των κεφαλαίων που απελευθερώθηκαν από την πώληση της Bank of the West, σε συνδυασμό με τη θετική επίδραση της αύξησης των επιτοκίων το 2022, ο Όμιλος επιβεβαιώνει τη σημασία και τη συνάφεια των πυλώνων του στρατηγικού του σχεδίου Growth, Technology & Sustainability 2025 και αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του", αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

  Η γαλλική τράπεζα ανέφερε ότι πλέον στοχεύει στην αύξηση των καθαρών εσόδων της άνω του 9% για την περίοδο 2022-2025.

  Σημείωσε ακόμη ότι θα ενισχύσει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, ιδιαίτερα το 2023, όπου αναμένεται να αγοράσει μετοχές αξίας 5 δισ. ευρώ. Επιπλέον, προτίθεται να καταβάλει μέρισμα στους μετόχους ύψους 3,90 ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ