Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Φεβ-2023 09:22

  Κίνα: Η παραγωγή λογισμικού και οι υπηρεσίες τεχνολογίας της πληροφορικής κατέγραψαν σταθερή ανάπτυξη το 2022

  112030367
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο τομέας της παραγωγής λογισμικού και της βιομηχανίας των υπηρεσιών τεχνολογίας της πληροφορικής κατέγραψε σταθερή ανάπτυξη το 2022 στην Κίνα, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

  Τα μικτά έσοδα των μεγάλων εταιριών από τις πωλήσεις λογισμικού στον αναφερόμενο τομέα έφτασαν περίπου στα 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια (1,49 τρισεκατομμύρια ευρώ) την προηγούμενη χρονιά με ετήσια αύξηση 11,2%, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

  Τα συνολικά κέρδη του ίδιου τομέα είχαν ετήσια αύξηση 5,7% στα 1,26 τρισεκατομμύρια γουάν (0,17 τρισεκατομμύρια ευρώ) όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

  Κατά την ίδια περίοδο, τα έσοδα από τα προϊόντα βιομηχανικού λογισμικού είχαν αύξηση 14,3% σε σύγκριση με το 2021, 3,1% ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερη, από το μέσο επίπεδο της αύξησης των εσόδων του βιομηχανικού τομέα σε γενικότερο επίπεδο.

  Τα έσοδα από τις υπηρεσίες τεχνολογίας cloud, αλλά και αποθήκευσης δεδομένων μεγάλου όγκου κατέγραψαν ετήσια αύξηση 8,7%, ενώ τα έσοδα από τις τεχνικές υπηρεσίες σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν κατά 18,5%.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ