Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Φεβ-2023 09:03

  Κίνα: Οι τιμές χονδρικής των αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν τον Ιανουάριο

  170115175 01/23
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές χονδρικής των κινεζικών αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Ζητημάτων.

  Η τιμή του δείκτη τιμών χονδρικής για τα αγροτικά προϊόντα καταγράφηκε στις 133,04 μονάδες τον ίδιο μήνα, με ετήσια αύξηση 2,66 μονάδες όπως δείχνουν τα στοιχεία του ίδιου υπουργείο.

  Κατά την ίδια περίοδο, ο συνθετικός δείκτης της τιμής των λαχανικών κατέγραψε ετήσια αύξηση 2,15 μονάδες, ενώ ο δείκτης που διαμορφώνεται από την τιμή των σιτηρών και των νόμιμων προϊόντων ελαίου είχε ετήσια αύξηση 5,73 μονάδων.

  Η μέση τιμή χονδρικής του χοιρινού, κατέγραψε μηνιαία μείωση 18,82% περίπου στα 3,5 δολάρια (3,26 ευρώ) τον Ιανουάριο, καθώς οι κινεζικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για να διασφαλίσουν την τροφοδοσία της αγοράς και να σταθεροποιήσουν τις τιμές του χοιρινού, ως βασικού κρέατος διατροφής των Κινέζων.

  Η τιμή του παραπάνω αναφερόμενου δείκτη διαμορφώνεται από τη συλλογή στοιχείων περίπου 200 αγορών πώλησης αγροτικών προϊόντων με τιμές χονδρικής.

  Η ενημέρωσή του δείκτη, γίνεται καθημερινά επί τη βάσει διαμόρφωσης της μέσης τιμής των αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των λαχανικών, των φρούτων, των προϊόντων ζωικού κεφαλαίου, των προϊόντων υδατοκαλλιέργειας, των δημητριακών, αλλά και του νόμιμου ελαίου.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ