Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Φεβ-2023 13:42

  Βρετανία: Νέα αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο

  Η Βρετανία πιστεύει ότι η Ρωσία επιδιώκει πρόσχημα για εισβολή στην Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν για έκτο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας ετήσια άνοδο 14,7% τον Ιανουάριο, λόγω των ισχυρών πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων και στόλων αυτοκινήτων, ενώ οι πωλήσεις ολόκληρου του έτους ξεπεράσουν τις αντίστοιχες περυσινές.

  Η Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Οχημάτων (SMMT) της χώρας ανέφερε ότι οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων για τον πρώτο μήνα του 2023 ανήλθαν σε 131.994 μονάδες, σηματοδοτώντας το καλύτερο ξεκίνημα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Ιανουάριο του 2020.

  Η Ένωση πρόσθεσε πως οι πωλήσεις στο σύνολο του έτους αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο από 11%, φτάνοντας τα 1,79 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα, και προβλέπει ότι οι ταξινομήσεις θα αγγίξουν τα 1,96 εκατομμύρια μονάδες το 2024.

  Οι ταξινομήσεις ωστόσο, τόσο φέτος όσο και το επόμενο έτος, αναμένεται να παραμείνουν σημαντικά χαμηλότερες από τις πωλήσεις προ πανδημίας, των 2,31 εκατομμυρίων οχημάτων που πραγματοποιήθηκαν το 2019, λόγω των προβλημάτων στις αλυσίδες εφοδιασμού και το πλήγμα στο βιωτικό επίπεδο των καταναλωτών, που έχει οδηγήσει σε σημαντικές περικοπές δαπανών.

  Τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα (HEV) αποτελούσαν το 14,4% των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων.

  Ωστόσο, τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) αποτελούσαν μόνο το 13,1% των νέων ταξινομήσεων τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με ετήσιο μερίδιο 16,6% το 2022. Οι ταξινομήσεις BEV αυξήθηκαν κατά 19,8% στις 17.294 μονάδες.

  Η SMMT αναμένει ότι τα plug-in οχήματα θα αποτελούν πάνω από το 1/4 των νέων ταξινομήσεων φέτος, αυξημένες κατά 32% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης δεν συμβαδίζει.

  Οι ταξινομήσιες μεγάλων στόλων οχημάτων αυξήθηκαν σχεδόν κατά 37% στις 69.540 μονάδες κατά τη διάρκεια του μήνα, ανέφερε η SMMT, αντανακλώντας κάποια χαλάρωση των ζητημάτων εφοδιασμού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ