Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Φεβ-2023 10:33

  Γερμανία: Καλύτερες των προσδοκιών οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Δεκέμβριο

  Γερμανία: Καλύτερες των προσδοκιών οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Δεκέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντική αύξηση, υψηλότερη των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, κατέγραψαν οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας.

  Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν τον τελευταίο μήνα του 2022 κατά 3,2% σε επίπεδο μήνα, σε εποχικά και ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση.

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν μεν αύξηση αλλά μικρότερη, κατά 2% σε επίπεδο μήνα, μετά την αναθεωρημένη προς τα επάνω πτώση κατά 4,4% τον Νοέμβριο, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Η αύξηση του Δεκεμβρίου οφείλεται κυρίως σε παραγγελίες μεγάλης κλίμακας, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας. Εξαιρουμένων των παραγγελιών μεγάλης κλίμακας, καταγράφηκε πτώση 0,6% σε μηνιαία βάση.

  Σημειώνεται ότι με μερικές εξαιρέσεις, οι νέες εργοστασιακές παραγγελίες ακολούθησαν πτωτική τροχιά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

  Σε ετήσια βάση, οι εργοστασιακές παραγγελίες κινήθηκαν 10,1% χαμηλότερα έναντι του Δεκεμβρίου του 2021, σε ημερολογιακά προσαρμοσμένους όρους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ