Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Φεβ-2023 17:51

  ΟΠΕΚ+: Η Ρωσία αυξάνει τις εξαγωγές για να προλάβει τις νέες κυρώσεις - Μειώνει η Σαουδική Αραβία

  Το εν μέρει εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο είναι ελλιπές, αλλά απαραίτητο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πετρελαϊκή βιομηχανία της Ρωσίας μπορεί να δέχεται όλο και πιο έντονες διεθνείς πιέσεις, αλλά οι θαλάσσιες εξαγωγές της δεν υποχωρούν ακόμη, όπως αναφέρει το Bloomberg.

  Στην πραγματικότητα, οι αποστολές από τη χώρα αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα, ενώ πολλοί από τους εταίρους της στον ΟΠΕΚ+, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, υποχώρησαν, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Kpler Ltd.

  Η Μόσχα πιθανότατα επιδιώκει να μεγιστοποιήσει τις πωλήσεις πετρελαίου, πριν διευρυνθεί από αυτό το Σαββατοκύριακο η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να συμπεριλάβει και τα διυλισμένα προϊόντα και ωθεί περισσότερα φορτία σε θαλάσσιες διαδρομές αφού η Γερμανία και η Πολωνία σχεδόν σταμάτησαν τις εισαγωγές με αγωγούς. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 682.000 βαρέλια την ημέρα, ή κατά 15%, στα 5,18 εκατομμύρια την ημέρα, δήλωσε η Kpler. Η συνολική παραγωγή πετρελαίου ήταν σταθερή, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. 

  Δεν καθίσταται επίσης σαφές τι ακριβώς οδήγησε στη μείωση των αποστολών της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες μειώθηκαν κατά 580.000 βαρέλια ημερησίως τον περασμένο μήνα, ή περίπου 8%. Η Kpler αναφέρει ότι το βασίλειο μπορεί να πραγματοποιούσε συντήρηση στα πετρελαϊκά του πεδία. 

  Το Ριάντ δεν έχει επιδείξει καμία επιθυμία για νέα παρέμβαση στις παγκόσμιες αγορές, ακόμη και καθώς οι τιμές του αργού υποχωρούν, με το βασίλειο να κατευθύνει τον ΟΠΕΚ+ ώστε να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή σε μια συνάντηση παρακολούθησης αυτή την εβδομάδα. Αφού προχώρησε σε σημαντικές περικοπές της προσφοράς στα τέλη του 2022, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών στοχεύει να παραμείνει στους τρέχοντες στόχους για το υπόλοιπο του έτους, δήλωσε αξιωματούχος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ