Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Φεβ-2023 16:46

  ΗΠΑ: Βελτίωση του κλάδου των υπηρεσιών τον Ιανουάριο έδειξαν δύο διαφορετικές εκθέσεις

  184932187
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:10

  Βελτιώθηκε τον Ιανουάριο η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών, σύμφωνα με δύο διαφορετικές εκθέσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. 

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει η S&P Global, η δραστηριότητα του κλάδου, αν και βελτιώθηκε, συνέχισε να συρρικνώνεται στο ξεκίνημα του 2023. Αντίθετα, η έρευνα του Institute for Supply Management έδειξε ότι ο κλάδος πέρασε και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά.

  Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στο 46,8 τον Ιανουάριο από 44,7 τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε η S&P Global. Η αρχική μέτρηση του δείκτη ήταν στο 46.6. Μετρήσεις κάτω από το επίπεδο του 50 δείχνουν συρρίκνωση της δραστηριότητας. 

  "Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην τεράστια αγορά των υπηρεσιών συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο καθώς οι επιχειρήσεις ανέφεραν περαιτέρω επιδείνωση στις νέες επιχειρηματικές εισροές. Οι προσλήψεις σχεδόν πάγωσαν καθώς οι εταιρείες επαναξιολογούν τις ανάγκες τους υπό το πρίσμα ενός περιβάλλοντος αδύναμης ζήτησης", ανέφερε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence. 

  Ισχυρότερη ανάκαμψη του κλάδου έδειξε η έρευνα του Institute for Supply Management (ISM), με τον σχετικό δείκτη να περνά πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων. 

  Ειδικότερα, ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI αυξήθηκε στις 55,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, από 49,2 μονάδες τον Δεκέμβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στο 50.4.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ