Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Φεβ-2023 12:17

  Bosch: Αύξηση 15,6% των κερδών EBIT το 2022

  Η Bosch επενδύει 3 δισ. ευρώ στην παραγωγή μικροτσίπ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άλμα 15,6% στα λειτουργικά της κέρδη παρουσίασε το 2022 η Bosch, με ώθηση από την ισχυρή ζήτηση στην αυτοκινητοβιομηχανία και κυρίως για προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας.

  Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) του γερμανικού κολοσσού αυξήθηκαν στα 3,7 δισ. ευρώ από τα 3,2 δισ. το 2021, ενώ τα έσοδά του ήταν αυξημένα επίσης κατά 10% στα 88,4 δισ. ευρώ.

  Όπως προαναφέρθηκε, το τμήμα Mobility Solution ηγήθηκε των επιδόσεων της Bosch, με τις πωλήσεις του είναι αυξημένες κατά 12% στα 52,6 δισ. ευρώ.

  Παράλληλα, με την Γερμανία να επιχειρεί να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο, η ζήτηση για ενεργειακά αποδοτικές αντλίες θερμότητας παρουσίασε κατακόρυφη αύξηση με τις πωλήσεις τους να πραγματοποιούν άλμα 50%.

  Επιπλέον, η Bosch δήλωσε ότι στοχεύει να αυξήσει περαιτέρω τις πωλήσεις της και να βελτιώσει παραπάνω την κερδοφορία της το 2023.

  "Είμαστε σε πορεία για να επιτύχουμε το στο στόχο του μακροπρόθεσμου περιθωρίου κέρδους τουλάχιστον 7%," είπε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας  Μάρκους Φόρσνερ.

  Ο ίδιος σημείωσε ότι "παρά τις ελλείψεις μικροτσίπ και την επιβράδυνση της οικονομίας, όλοι μας οι επιχειρηματικοί τομείς κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους" το 2022.

  Ο τίτλος της Bosch ενισχύεται κατά 1,5% στις σημερινές συναλλαγές μετά τη δημοσίευση των μεγεθών της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ