Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Φεβ-2023 12:03

  Η Ρωσία προχωρά στην πώληση FX αξίας $2,3 δισ. μετά την πτώση των ενεργειακών εσόδων λόγω του πετρελαϊκού πλαφόν

  148277913
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία θα προχωρήσει σε σχεδόν τριπλασιασμό των πωλήσεων ξένων νομισμάτων μέχρι τις αρχές Μαρτίου, μετά την πτώση των ενεργειακών εσόδων σε επίπεδα χαμηλότερα όσων είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

  Το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πώληση ξένων νομισμάτων αξίας 160,2 δισ. ρουβλίων (2,3 δισ. δολάρια) μεταξύ της περιόδου 7 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό του προϋπολογισμού σκοπός του οποίου είναι ο περιορισμός του αντίκτυπου από τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου στην οικονομία.

  Η Ρωσία θα προχωρήσει στην πώληση ξένων νομισμάτων αξίας 8,9 δισ. ρουβλίων σε ξένα νομίσματα καθημερινά ως τις 6 Μαρτίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

  Με την πλειοψηφία των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στο εξωτερικό να έχουν παγώσει λόγω των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων, το κινεζικό γουάν αποτελεί το βασικό περιουσιακό στοιχείο το οποίο η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιεί από το ταμείο εθνικού πλούτου της για να καλύψει τα έξοδα. Βάσει στοιχείων Δεκεμβρίου, η Ρωσία κατείχε γουάν αξίας 46 δισ. δολαρίων.

  Το ρωσικό πετρέλαιο πωλείται σε μεγάλη έκπτωση αυτή τη στιγμή μετά το πλαφόν που επέβαλε η G7, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

  Στον απόηχο αυτής της ανακοίνωσης το ρούβλι διαπραγματευόταν κατά 0,1% υψηλότερα σε σχέση με το δολάριο στα 70,39 και κατά 0,7% έναντι του ευρώ στα 76,7. Η άνοδος επί του κινέζικου γουάν κυμάνθηκε στο 0,3%, στα 10,42.

  Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η κυβέρνηση θα ανακοίνωνε σχέδια πώλησης περίπου 79,75 δισ. ρουβλίων (1,1 δισ. δολάρια), σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ