Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Φεβ-2023 11:33

  Στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών ο τομέας υπηρεσιών της Βρετανίας

  Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση του ΑΕΠ τον Νοέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο κλάδος των υπηρεσιών της Βρετανίας ξεκίνησε το 2023 με τις πιο αδύναμες επιδόσεις του εδώ και δύο χρόνια, πληττόμενος από περικοπές στις επιχειρηματικές και καταναλωτικές δαπάνες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, η οποία απηχεί τις προειδοποιήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για ύφεση.

  Ωστόσο, υπήρχαν ενδείξεις βελτίωσης για ορισμένες εταιρείες.

  Η τελική έκδοση του S&P/CIPS UK Services Purchasing Managers' Index (PMI) υποχώρησε στο 48,7 τον Ιανουάριο, από 49,9 τον Δεκέμβριο, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2021, όταν η Βρετανία βρισκόταν σε σκληρό lockdown λόγω κορωνοϊού.

  Ωστόσο, η ένδειξη ήταν κατά τι καλύτερη από την προκαταρκτική εκτίμηση για τον Ιανουάριο στο 48,0.

  Εντούτοις, η πτώση είναι σχετικά μικρή και οι όγκοι των νέων παραγγελιών πλησίασαν πιο κοντά στη σταθεροποίηση, ενώ οι εξαγωγικές πωλήσεις αυξήθηκαν, συμβάλλοντας στην αύξηση της απασχόλησης.

  Ο σύνθετος PMI, ο οποίος συνδυάζει την έρευνα υπηρεσιών με τον PMI μεταποίησης της Τρίτης, υποχώρησε στο 48,5 τον Ιανουάριο από 49,0 τον Δεκέμβριο.

  Η BoE προειδοποίησε την Πέμπτη για ύφεση που θα διαρκέσει πέντε τρίμηνα ξεκινώντας από τις αρχές του 2023, αν και η πρόβλεψή της για την ύφεση ήταν λιγότερο σοβαρή από την πρόβλεψή της τον Νοέμβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ