Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Φεβ-2023 11:06

  Συρρικνώθηκε ο τομέας υπηρεσιών της Γαλλίας τον Ιανουάριο - Παραμένει ο κίνδυνος για ύφεση

  Γαλλία: Επιτάχυνε στο 7% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο τομέας των υπηρεσιών της Γαλλίας συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο λόγω της πτώσης των νέων παραγγελιών, σύμφωνα με μηνιαία έρευνα, αν και η πτώση δεν ήταν τόσο έντονη όσο η πρώτη πρόβλεψη.

  Ο τελικός δείκτης PMI της S&P Global για τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε τις 49,4 μονάδες - μια ανάσα από τις 49,5 μονάδες του Δεκεμβρίου, αλλά ελαφρώς πάνω από μια έρευνα PMI που είχε προβλέψει το ποσό του δείκτη στις 49,2 μονάδες.

  Οποιοσδήποτε αριθμός πάνω από 50 μονάδες δείχνει μια επέκταση στη δραστηριότητα, ενώ ένας αριθμός κάτω από 50 δείχνει μια συρρίκνωση.

  Ο τελικός σύνθετος αριθμός PMI της S&P Global για τον Ιανουάριο - ο οποίος περιλαμβάνει τόσο τον τομέα των υπηρεσιών όσο και τον τομέα της μεταποίησης - έφτασε στις 49,1 μονάδες, ελαφρώς υψηλότερος από τον άμεσο σύνθετο PMI του Ιανουαρίου των 49,0 μονάδων.

  Τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τέταρτου τριμήνου της Γαλλίας έδειξαν ανάπτυξη 0,1%, αλλά οι οικονομολόγοι λένε ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος ύφεσης στη Γαλλία καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αντιμετωπίζει πληθωριστικές πιέσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ