Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Φεβ-2023 10:58

  Ο ιταλικός τομέας υπηρεσιών επέστρεψε σε ανάπτυξη τον Ιανουάριο

  139047647
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο τομέας των υπηρεσιών της Ιταλίας σημείωσε μέτρια άνοδο δραστηριότητας τον Ιανουάριο μετά από τέσσερις μήνες συρρίκνωσης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκετην Παρασκευή, βοηθώντας να μετριαστούν οι ανησυχίες ότι η οικονομία μπορεί να διολισθήσει σε ύφεση.

  Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της S&P Global για τις ιταλικές υπηρεσίες ανέβηκε στο 51,2 τον Ιανουάριο από 49,9 τον Δεκέμβριο, ωθώντας πίσω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

  Το αποτέλεσμα ήταν περίπου σύμφωνο με μια μέση πρόβλεψη 51,0 σε έρευνα του Reuters σε 11 αναλυτές.

  Ο νέος επιχειρηματικός υποδείκτης για τον κλάδο έφτασε στο 53,0 έναντι 50,5 τον προηγούμενο μήνα -- η καλύτερη βαθμολογία του από τον περασμένο Μάιο.

  Ο δείκτης PMI για τον μικρότερο μεταποιητικό τομέα της Ιταλίας, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, παρουσίασε μέτρια ανάπτυξη τον Ιανουάριο μετά από έξι συνεχείς μήνες συρρίκνωσης.

  Ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων αγορών που συνδυάζει υπηρεσίες και μεταποίηση διαμορφώθηκε στο 51,2 τον Ιανουάριο από 49,6 τον Δεκέμβριο, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά από τον Ιούνιο που κινείται σε θετικό έδαφος.

  Το εθνικό στατιστικό γραφείο ISTAT ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι η οικονομία της Ιταλίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, αυξάνοντας τους φόβους για ύφεση, η οποία ορίζεται ως δύο συνεχόμενα τρίμηνα πτώσης του ΑΕΠ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ