Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Φεβ-2023 10:33

  Ισπανία: Η δραστηριότητα των υπηρεσιών επιταχύνεται τον Ιανουάριο με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούλιο

  152517130
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η δραστηριότητα στον ισπανικό τομέα υπηρεσιών επιταχύνθηκε τον Ιανουάριο, λόγω της υψηλότερης ζήτησης και της ανανεωμένης αισιοδοξίας, έδειξε έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, παρόλο που ο αυξημένος πληθωρισμός εξακολουθεί να αποτελεί ανησυχία για τους επιχειρηματίες.

  Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της S&P Global για τον τομέα των υπηρεσιών της Ισπανίας, που αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ της ισπανικής οικονομικής παραγωγής, αυξήθηκε στο 52,7 τον περασμένο μήνα από 51,6 τον Δεκέμβριο, η ισχυρότερη ένδειξη από τον Ιούλιο, πολύ πάνω από το 50,0 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

  Παρόλο που οι ιδιοκτήτες εταιρειών είναι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον και έχουν προσλάβει περισσότερους εργαζομένους, ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει ανησυχητικός για τους περισσότερους από αυτούς.

  Ωστόσο, μια άλλη έρευνα για τη δραστηριότητα των ισπανικών εργοστασίων τον Ιανουάριο που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, έδειξε συρρίκνωση.

  Η ισπανική οικονομία αναμένεται να επιβραδυνθεί φέτος από τον ισχυρότερο από τον αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης 5,5% που καταγράφηκε το 2022.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ