Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Φεβ-2023 10:36

  Sanofi: Αύξηση κερδών κερδών και εσόδων στο τέταρτο τρίμηνο

  Sanofi: Αύξηση κερδών κερδών και εσόδων στο τέταρτο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με σημαντική αύξηση των κερδών αλλά και των εσόδων της ολοκλήρωσε το τελευταίο τρίμηνο του 2022 η Sanofi, ενώ δήλωσε ότι περιμένει περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας στο νέο έτος αν και σε πιο ήπια επίπεδα.

  Ειδικότερα, η γαλλική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 προσαρμοσμένα κέρδη EBIT 2,72 δισ. ευρώ, ελαφρώς υψηλότερα από τα 2,69 δισ. που εκτιμούσαν οι αναλυτές και 20,7% αυξημένα από την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

  Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,46 δισ. ευρώ από τα 1,13 δισ. στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 10,73 δισ. από τα 9,99 δισ.

  Τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων - μία μέτρηση που εξαιρεί ορισμένα στοιχεία - ήταν 2,14 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, από 1,73 δισ. πέρυσι, ενώ τα επιχειρηματικά κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 24% σε ετήσια βάση και έφθασαν τα 1,71 ευρώ το τρίμηνο, όπως ανέφερε η Sanofi.

  Σημαντική ώθηση στα μεγέθη της έδωσε το κορυφαίο της φάρμακο για το άσθμα και το έκζεμα το Dupixent, τα έσοδα από το οποίο αυξήθηκαν κατά 42% στα 2,4 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η γαλλική φαρμακοβιομηχανία έχει προβλέψει ότι το Dupixent θα της αποφέρει και 13 δισεκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις.

  Για το 2023, η εταιρεία με έδρα στο Παρίσι δήλωσε ότι αναμένει για τα προσαρμοσμένα κέρδη της ανά μετοχή να αυξηθούν κατά "χαμηλό μονοψήφιο" ποσοστό.

  Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Sanofi είχε πραγματοποιήσει βουτιά τον Αύγουστο μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα δοκιμών ενός πολλά υποσχόμενου τότε φάρμακου για τον καρκίνο του μαστού.

  Ο τίτλος της είχε επιβαρυνθεί επίσης από τις νομικές αγωγές για το διάσημο φάρμακο για στομάχι Zantac, που υποστήριζαν ότι προκαλεί καρκίνο, αλλά οι ισχυρισμοί αυτοί απορρίφθηκαν.

  Στις σημερινές συναλλαγές μετά τη δημοσίευση των μεγεθών της η Sanofi σημειώνει ισχυρές απώλειες 5%, με την αγορά να δείχνει ότι είχε προεξοφλήσει τις επιδόσεις της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ