Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Φεβ-2023 23:59

  Ford: "Βουτιά" στα κέρδη τριμήνου, πτώση άνω του 6% για τη μετοχή

  Ford: "Nίκησε" τις εκτιμήσεις παρά τις ζημίες $827 εκατ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μείωση των κερδών στο δ' τρίμηνο ανακοίνωσε η Ford Motor, αποδίδοντας τα απογοητευτικά αποτελέσματα στις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και την "αστάθεια" στη διαδικασία της παραγωγής που αύξησαν το κόστος.

  Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του δ' τριμήνου υποχώρησαν στα 1,3 δισ. δολάρια, από 12,3 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα σκαρφάλωσαν στα 44 δισ. δολάρια, από 37,7 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 2,6 δισ. δολάρια, από 2 δισ. δολαρίων πέρυσι.

  Η Ford αναμένει για το σύνολο του έτους προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων 9 έως 11 δισ. δολάρια. Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας για το 2022 ύψους 10,4 δισ. δολαρίων υπολείπονται της πρόβλεψης της Ford στο τέλος του γ' τριμήνου για 11,5 δισ. δολάρια.

  "Θα έπρεπε να τα είχαμε πάει πολύ καλύτερα πέρυσι", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Τζιμ Φάρλεϊ, σε δήλωσή του. "Αφήσαμε στο τραπέζι περίπου 2 δισ. δολάρια, σε κέρδη που ήταν υπό τον έλεγχό μας".

  Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας John Lawler δήλωσε ότι "το 2023 είναι μια κρίσιμη χρονιά για εμάς καθώς αναδιαμορφώνουμε την εταιρεία". Ορισμένες πτυχές της αναμόρφωσης της Ford "υστερούν και χρειάζονται περισσότερη δουλειά", πρόσθεσε.

  Η μετοχή της Ford υποχώρησαν άνω του 6% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη σημερινή συνεδρίαση.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ