Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Φεβ-2023 23:15

  Alphabet: Πλήγμα στα έσοδα από τις διαφημίσεις, μειώθηκαν κατά 7 δισ. τα κέρδη στο δ' τρίμηνο

  Alphabet: Πλήγμα στα έσοδα από τις διαφημίσεις, μειώθηκαν κατά 7 δισ. τα κέρδη στο δ' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έσοδα χαμηλότερα των εκτιμήσεων για το δ' τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η μητρική της Google, Alphabet, με "αγκάθι" τα έσοδα από τις διαφημίσεις που επηρεάστηκαν από την οικονομική επιβράδυνση που έχει πλήξει τις δαπάνες των μεγάλων εταιρειών οδηγώντας τες στο να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις.

  Ειδικότερα, τα έσοδα της Alphabet αυξήθηκαν στα 76,05 δισ. δολάρια το δ' τρίμηνο από 75,33 δισ. δολάρια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα ύψους 76,53 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

  Τα έσοδα από τις διαφημίσεις της Google, περιλαμβανομένου και του YouTube, υποχώρησαν στα 59,04 δισ. δολάρια από 61,24 δισ. δολάρια, καθώς οι διαφημιζόμενοι μείωσαν τις δαπάνες προώθησης των προϊόντων και υπηρεσ=σιών τους για να αντιμετωπίσουν τον επίμονο πληθωρισμό, τα υψηλά επιτόκια και τους φόβους για μια επικείμενη ύφεση.

  Τα καθαρά κέρδη της Alphabet υποχώρησαν στο δ΄ τρίμηνο στα 13,62 δισ. δολάρια ή 1,05 δολάρια ανά μετοχή, από 20,64 δισ. δολάρια ή 1,53 δολάρια ανά μετοχή σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. 

  Η μετοχή της Alphabet, που έχασε περίπου το 40% της αξίας της μέσα στο 2022, κατέγραψε πτώση 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ