Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Φεβ-2023 15:14

  Merck: Υπέρβαση των εκτιμήσεων με ώθηση από το χάπι για τον κορονοϊό

  Merck molnupiravir
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υψηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 η Merck, λαμβάνοντας ώθηση από τις ισχυρές πωλήσεις του χαπιού που παρασκευάζει για την covid-19.

  Ειδικότερα, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ότι οι πωλήσεις της στο τρίμηνο ανήλθαν σε 13,83 δισ. δολάρια από τα 13,52 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ ξεπέρασαν σημαντικά και την πρόβλεψη των αναλυτών για 13,67 δισ.

  Εξαιρουμένων έκτακτων χρεώσεων, η Merck εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,62 δολ. ανά μετοχή ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall Street για 1,54 δολ. ανά μετοχή, αν και τα κέρδη της ήταν μειωμένα κατά 10% σε σχέση με πέρυσι. 

  Οι πωλήσεις του χαπιού molnupiravir ανήλθαν σε 825 εκατ. δολάρια στο τρίμηνο, υπερδιπλάσιες των εκτιμήσεων για 358 εκατ.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Merck, Ρομπ Ντέιβις, δήλωσε ότι το κύμα της πανδημίας στην Ασία στο τέταρτο τρίμηνο εκτόξευσε τις πωλήσεις του molnupiravir, το οποίο κυκλοφορεί σε χώρες της περιοχής με την επωνυμία Lagevrio, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα.

  "Αυτή ήταν πραγματικά η δύναμή μας και είδαμε πολύ καλή ζήτηση για το Lagevrio σε αυτές τις αγορές. Στην Ιαπωνία ηγούμαστε της αγοράς", δήλωσε ο Ντέιβις.

  Το φάρμακο δεν είχε εγκριθεί για χρήση στην Κίνα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, επομένως οι πωλήσεις του εκεί δεν είχαν επίδραση στο τέταρτο τρίμηνο της Merck.

  Ωστόσο, αν και τα αντιιικά χάπια συγκέντρωσαν πωλήσεις ύψους 5,2 δισ. δολαρίων το 2022, η εταιρεία αναμένει να υποχωρήσουν απότομα οι πωλήσεις τους φέτος.

  Συγκεκριμένα, η Merck προέβλεψε πωλήσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων του molnupiravir το 2023, κυρίως στις ασιατικές αγορές συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

  Ακόμα και έτσι πάντως η πρόβλεψη ξεπερνά κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν περίπου 825 εκατ. δολάρια για τις πωλήσεις molnupiravir το 2023.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ