Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Φεβ-2023 10:33

  ING: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με άλμα κερδοφορίας στο 4ο τρίμηνο

  ING: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με άλμα κερδοφορίας στο 4ο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ισχυρή αύξηση της κερδοφορία της που ξεπέρασε τις προβλέψεις ολοκλήρωσε το τέταρτο τρίμηνο η ING, η οποία διατήρησε σταθερά τα περιθώρια επιτοκίων την ώρα που περιόρισε τα κόστη και είδε τις προβλέψεις της να μειώνονται.

  Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος Steven van Rijswijk εκτίμησε ότι τα περιθώρια κέρδους της τράπεζας θα ευνοηθούν από την αύξηση των επιτοκίων το 2023, αν και η διάθεση τόσο των πελατών όσο και τράπεζας για δανεισμό δεν είναι ισχυρή δεδομένου του πληθωρισμού και της οικονομικής αβεβαιότητας.

  Ειδικότερα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 1,09 δισ. ευρώ, σημαντικά υψηλότερα τόσο από πέρυσι στα 945 εκατ. αλλά και από την εκτίμηση της αγορά για 1,03 δισ.

  Τα περιθώρια επιτοκίων της ING κυμάνθηκαν στο 1,36% έναντι του 1,37% ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά ο CEO Van Rijswijk σημείωσε πως προβλέπεται να βελτιωθούν το 2023. "Αυτό αναμένουμε τώρα", είπε.

  Παράλληλα, οι προβλέψεις της ολλανδικής τράπεζας μειώθηκαν κατά 22% στα 269 εκατ. ευρώ από τα 346 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

  Την ίδια ώρα ο βασικός δανεισμός της περιορίστηκε στα 3,1 δισ. ευρώ από τα 13,4 δισ. στο τέταρτο τρίμηνο του 2021. Η ING εκτιμά ότι οι τιμές των κατοικιών θα υποχωρήσουν κατά 10% από την κορύφωσή τους το 2022 και η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια, που αποτελούν τη μερίδα του λέοντος στο χαρτοφυλάκιο δανείων της ING, εξασθενεί.

  "Με τις τρέχουσες συνθήκες θέλουμε να επικεντρωθούμε στους υπάρχοντες πελάτες, επομένως δεν αναλαμβάνουμε ιδιαίτερο ρίσκο", είπε ο Van Rijswijk.

  "Όταν βελτιωθεί ξανά ο οικονομικός κύκλος, αναμένουμε μια μικρή εξομάλυνση όσον αφορά στην αύξηση του ΑΕΠ στην ευρωζώνη για τους επόμενους 12 μήνες", πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ