Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Φεβ-2023 09:21

  Η Danske Bank προσβλέπει σε ανάκαμψη κερδών καθώς τελειώνει η υπόθεση ξεπλύματος χρήματος

  158646820
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Danske Bank αναμένει μια τεράστια ανάκαμψη στα κέρδη φέτος μετά την απώλεια χρημάτων το 2022, καθώς δεν θα υφίσταται πλέον ένα σκάνδαλο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που έχει ταλαιπωρήσει την τράπεζα.

  Ο μεγαλύτερος δανειστής της Δανίας αναμένει τα καθαρά κέρδη για το 2023 να κυμαίνονται μεταξύ 15 και 17 δισεκατομμυρίων κορώνες της Δανίας (2,2-2,5 δισ. δολάρια), ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 15,8 δισεκατομμυρίων σύμφωνα με δημοσκόπηση που καταρτίστηκε από την εταιρεία.

  Το 2022 η Danske Bank έχασε 5,1 δισεκατομμύρια κορώνες.

  "Το να έχουμε καθαρή ζημιά στα τελικά αποτελέσματα δεν είναι φυσικά ικανοποιητικό. Ωστόσο, έρχεται ως συνέπεια της ολοκλήρωσης του θέματος της Εσθονίας, που σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή για την Danske Bank", δήλωσε η τράπεζα.

  Τα καθαρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 ανήλθαν σε 4,2 δισεκατομμύρια κορώνες, περίπου σε συμφωνία με τα 4,3 δισεκατομμύρια που ανέμεναν οι αναλυτές στη δημοσκόπηση που συνέταξε η Danske.

  Τον Δεκέμβριο, η Danske ομολόγησε την ενοχή της σε συνωμοσία τραπεζικής απάτης, χάνοντας 2 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος μιας συμφωνίας με τις ΗΠΑ για διευθέτηση της έρευνας που αφορούσε παράνομες πληρωμές δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω του κλειστού πλέον υποκαταστήματός της στην Εσθονία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ