Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Φεβ-2023 23:43

  MetLife: Πτώση 33% στα προσαρμοσμένα κέρδη δ’ τριμήνου

  MetLife: Πτώση 33% στα προσαρμοσμένα κέρδη δ’ τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προσαρμοσμένα κέρδη κατώτερα των προσδοκιών ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο του 2022 η MetLife, καθώς το πλήγμα της αύξησης των επιτοκίων και της εντεινόμενης αβεβαιότητας σε όλες της κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, ροκάνισε και τις επενδυτικές αποδόσεις της αμερικανικής ασφαλιστικής εταιρείας.

  Οι χαμηλότερες αποδόσεις των ιδιωτικών κεφαλαίων οδήγησαν τα καθαρά έσοδα από επενδύσεις της MetLife 15% χαμηλότερα, στα 4,5 δισ. δολάρια το δ' τρίμηνο του 2022. Τα προσαρμοσμένα ασφάλιστρα, οι προμήθειες και τα λοιπά έσοδα (εξαιρουμένων των μεταβιβάσεων συνταξιοδοτικού κινδύνου) μειώθηκαν κατά 1%, στα 11,4 δισ. δολάρια.

  Ωστόσο, η βελτίωση των τάσεων αναδοχής στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, καθώς και οι χαμηλότερες απαιτήσεις από τον κλάδο ζωής λόγω του κορονοϊού, αντιστάθμισαν εν μέρει το πλήγμα στα έσοδα από επενδύσεις.

  Ειδικότερα, η MetLife ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 1,2 δισ. δολαρίων ή 1,55 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι κερδών 1,8 δισ. δολαρίων ή 2,17 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ποσό μειωμένο κατά 33%.

  Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της IBES από τη Refinitiv, έκαναν λόγο για προσαρμοσμένα κέρδη της τάξης των 1,65 δολαρίων ανά μετοχή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ