Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Φεβ-2023 16:46

  Οι καταθέσεις των Ρώσων σε ξένες τράπεζες εκτινάχθηκαν σε σχεδόν 82 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο-Νοέμβριο

  Οι καταθέσεις των Ρώσων σε ξένες τράπεζες εκτινάχθηκαν σε σχεδόν 82 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο-Νοέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι καταθέσεις των Ρώσων σε ξένες τράπεζες αυξήθηκαν κατά περίπου 2,5 φορές μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου του περασμένου έτους σε σχεδόν 5 τρισεκατομμύρια ρούβλια, περίπου 82 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη συναλλαγματική ισοτιμία εκείνη την εποχή, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα την Τετάρτη.

  Η τράπεζα είπε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι καταθέσεις σε ξένο νόμισμα ρέουν απαραίτητα από τις ρωσικές τράπεζες σε ξένες, ωστόσο, καθώς ορισμένες καταθέσεις μετατράπηκαν σε ρούβλια ή χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ακινήτων.

  Οι καταθέσεις Ρώσων στο εξωτερικό αυξάνονται από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου πέρυσι, με εκατοντάδες χιλιάδες να επιλέγουν να μεταναστεύσουν.

  Σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά της κεντρικής τράπεζας, η μεγαλύτερη εισροή καταθέσεων σε ξένες τράπεζες καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους σε περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια, τον μήνα που η Μόσχα ξεκίνησε μερική κινητοποίηση στρατευμάτων.

  Τα χαρτοφυλάκια δανείων των τραπεζών σε ξένο νόμισμα συρρικνώθηκαν κατά 18,2% το 2022, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, ή κατά 30,2 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς επιταχύνθηκε η πίεση της Μόσχας για "αποδολαριοποίηση". Ο τραπεζικός τομέας, πληγωμένος από τις κυρώσεις, είδε τα κέρδη να υποχωρούν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ