Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Φεβ-2023 16:41

  Οι χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου βοηθούν τη Uniper να μειώσει κατά το ήμισυ τις ζημίες

  183427136
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Uniper, ο μεγαλύτερος έμπορος φυσικού αερίου της Γερμανίας, στης οποία την οικονομική διάσωση έσπευσε πέρσι η κυβέρνηση, αναμένει πολύ μικρότερη ετήσια ζημία από ό,τι φοβόταν τον Νοέμβριο, αφού οι χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου μείωσαν το κόστος αντικατάστασης των ρωσικών προμηθειών.

  Η εταιρεία, η οποία παραλίγο να καταρρεύσει μετά τη διακοπή παροχής της Μόσχας και στη συνέχεια σταμάτησε τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Γερμανία, βλέπει τώρα καθαρή ζημία 19,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2022, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη.

  Η Uniper ανακοίνωσε τον Νοέμβριο καθαρή ζημία 40 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, λέγοντας ότι τότε ένα μέρος αυτής βασίστηκε σε προβλέψεις για τις προθεσμιακές τιμές των αγορών φυσικού αερίου που δεν λαμβάνει πλέον από τη ρωσική Gazprom.

  "Η εξέλιξη της τιμής του φυσικού αερίου έχει σημαντικό αντίκτυπο στις απώλειες της Uniper για πραγματοποιηθείσες και μελλοντικές προμήθειες αντικατάστασης φυσικού αερίου. Όπως είναι γνωστό, η Uniper πρέπει να προμηθευτεί από αλλού τους όγκους προμηθειών που λείπουν από τη Ρωσία", δήλωσε η Chief Financial Officer Tiina Tuomela.

  Είπε ότι η σημαντική μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου στο τέλος του 2022 σήμαινε ότι οι αναμενόμενες απώλειες για το μελλοντικό κόστος αντικατάστασης φυσικού αερίου μειώθηκαν σε 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ από 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Οι μετοχές της Uniper σημείωσαν κέρδη άνω του 5% μετά την ανακοίνωσή της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ