Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Φεβ-2023 16:29

  Amgen: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα δ' τριμήνου

  Amgen: Εξαγοράζει την ChemoCentryx έναντι 3,7 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καλύτερα των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών κινήθηκαν τα αποτελέσματα της Amgen Inc. για το τελευταίο τρίμηνο του 2022, ωστόσο οι εκτιμήσεις της για την τρέχουσα χρονιά κινήθηκαν στο χαμηλό εύρος των προβλέψεων των αναλυτών με αποτέλεσμα η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας να καταγράψει πτώση μετασυνεδριακά. 

  Ειδικότερα, η Amgen ανακοίνωσε πως κατέγραψε κέρδη ύψους 1,6 δισ. δολ., ή 3 δολ. ανά μετοχή για το δ' τρίμηνο του 2022, σε σχέση με 1,89 δισ. ή 3,26 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Με βάση τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη (εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων) τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 4,40 δολ. ανά μετοχή. 

  Τα έσοδα παρέμειναν αμετάβλητα στα 6,8 δισ. δολ. 

  Οι αναλυτές, με βάση δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας στα 4,10 δολ. ανά μετοχή, με πωλήσεις ύψους 6,74 δισ. δολ. 

  Οι πωλήσεις τριμήνου ενισχύθηκαν από την κατά 4% αύξηση στις πωλήσεις προϊόντων, δήλωσε η εταιρεία, σύμφωνα με την οποία αρκετά φάρμακα κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό αύξησης στον όγκο. 

  Για το σύνολο της τρέχουσας χρονιάς η Amgen προβλέπει έσοδα μεταξύ 26 δισ. - 27,2 δισ. δολ. με τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 17,40 - 18,60 δολ. Σύμφωνα με την εταιρεία στις προβλέψεις της δεν έχει συμπεριλάβει πιθανή συνεισφορά από την απόκτηση της Horizon Therapeutics Plc την οποία συμφώνησε να εξαγοράσει τον Δεκέμβριο. 

  Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Amgen θα παρουσιάσει για το 2023 αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 17,68 δολ και έσοδα 26,2 δισ. δολ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ