Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Φεβ-2023 15:47

  Mondelez International Inc: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα έσοδα

  Mondelez International Inc: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα έσοδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση των εσόδων της ανακοίνωσε η Mondelez International Inc, τόσο σε επίπεδο δ΄ τριμήνου 2022 όσο και για το σύνολο του έτους, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών. 

  "Πετύχαμε ισχυρή αύξηση των μεικτών κερδών, αποτέλεσμα της διψήφιας ανόδου των πωλήσεων η οποία υποστηρίχθηκε από την τιμολογιακή πολιτική αλλά και από τον όγκο, επιτρέποντας τη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ορών και σημαντική επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους" δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Dirk van de Put. 

  Ο όμιλος τροφίμων και ποτών, ανακοίνωσε για το δ' τρίμηνο του 2022 καθαρά κέρδη 584 εκατ. δολ. ή 42 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με κέρδη ύψους 1 δισ. δολ. ή 71 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου του 2021, τα οποία ωστόσο αποδίδονται στο ποσό ύψους 318 εκατ. δολ. που διακρατεί η εταιρεία και αφορά στην έρευνα που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ενδεχόμενη παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού. Εξαιρώντας το συγκεκριμένο ποσό και αναπροσαρμόζοντας και για άλλη κόστη, τα κέρδη διαμορφώνονται στα 73 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι με βάση την FactSet τα τοποθετούσαν στα 70 σεντς ανά μετοχή. 

  Τα έσοδα στο τελευταίο τρίμηνο του 2022 ενισχύθηκαν στα 8,69 δισ. δολ. από 7,66 δισ. δολ. στο δ' τρίμηνο του 2021, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι τα τοποθετούσαν στα 8,33 δισ. δολ. 

  Για το σύνολο της παρελθούσας χρήσης η Mondelez ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2,72 δισ. δολ. ή 1,96 δολ. ανά μετοχή, με έσοδα ύψους 31,5 δισ. δολ., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των 31,3 δισ. Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη για το σύνολο του έτους διαμορφώθηκαν στα 2,95 δολ., υψηλότερα των 2,93 δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές. 

  Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης η Mondelez εκτιμά ότι η οργανική ανάπτυξη των εσόδων θα κινηθεί μεταξύ 5-7% με τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη να καταγράφουν υψηλό μονοψήφιο ποσοστό. 

  Σημειώνεται πως η μετοχή της Mondelez καταγράφει πτώση περίπου 2% σε διάστημα 52 εβδομάδα, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 10,3% την ίδια περίοδο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ