Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Φεβ-2023 08:33

  Κίνα: Οι φορολογικές διευκολύνσεις ξεπέρασαν τα 4,2 τρισ. γουάν το 2022

  Κίνα: Οι φορολογικές διευκολύνσεις ξεπέρασαν τα 4,2 τρισ. γουάν το 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι φορολογικές επιστροφές και μειώσεις, αλλά και οι παρατάσεις που δόθηκαν το 2022 για την καταβολή των φόρων ξεπέρασαν τα 4,2 τρισεκατομμύρια γουάν (0,57 τρισεκατομμύρια ευρώ) στο πλαίσιο των προσπαθειών του Πεκίνου για τη σταθεροποίηση των μακροοικονομικών δεδομένων της οικονομίας, όπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, η αρμόδια διεύθυνση φορολογίας στην Κίνα.

  Συνολικά χορηγήθηκαν περίπου 2,46 τρισεκατομμύρια γουάν (0,34 τρισεκατομμύριο ευρώ) σε φορολογικές διευκολύνσεις, ενώ οι φόροι μειώθηκαν κατά ποσό μεγαλύτερο του 1 τρισεκατομμυρίου γουάν (0,14 τρισεκατομμύριο ευρώ). Παράλληλα, μετατέθηκε χρονικά η καταβολή φόρων 750 δισεκατομμυρίων γουάν (102,27 δισεκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με τον Γουάνγκ Νταοσού, αναπληρωτή διευθυντή της Κρατικής Υπηρεσίας Φορολογίας της Κίνας.

  Επίσης, έγιναν μειώσεις φόρων περίπου 1,5 τρισεκατομμυρίου γουάν (0,20 τρισεκατομμυρίου ευρώ) για τις επιχειρήσεις του βιομηχανικού τομέα κατά την προηγούμενη χρονιά, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 35% επί του συνόλου των φορολογικών ελαφρύνσεων, όπως δήλωσε ο Γουάνγκ.

  Ο ίδιος σημείωσε ότι οι μικρομεσαίες και οι ατομικές επιχειρήσεις είχαν φορολογικές διευκολύνσεις διαφόρων τύπων άνω του 1,7 τρισεκατομμυρίου γουάν (0,23 τρισεκατομμύριο υρώ) κατά την προηγούμενη χρονιά.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ