Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Ιαν-2023 19:31

  Το Πεκίνο πέτυχε "προσωρινή, συλλογική ανοσία", υποστηρίζει ένας αξιωματούχος του υγειονομικού τομέα

  Κινα Πεκινο κορονοιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πόλη του Πεκίνου πέτυχε μια "προσωρινή, συλλογική ανοσία" και η έκρηξη των κρουσμάτων της Covid-19 φτάνει στο τέλος της, ανέφερε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος, ένδειξη ότι το άνευ προηγουμένου κύμα της πανδημίας στην Κίνα κοπάζει.

  Ο αριθμός των κρουσμάτων εκτοξεύτηκε αφότου η κυβέρνηση έβαλε απότομα τέλος στην πολιτική της "μηδενικής Κόβιντ", τον Δεκέμβριο. Είναι δύσκολο ωστόσο να υπάρξει μια ακριβής εκτίμηση καθώς τα επίσημα στοιχεία αντικατοπτρίζουν μόνο ένα μικρό μέρους του πραγματικού αριθμού των ασθενών και των νεκρών.

  Ορισμένες ενδείξεις ωστόσο δείχνουν ότι η εξάπλωση της ασθένειας επιβραδύνεται. Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην Covid-19 μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά σχεδόν 80% σε σύγκριση με τις αρχές Ιανουαρίου.

  Ο Ουάνγκ Κουανί, ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών του Πεκίνου, είπε σήμερα σε Κινέζους δημοσιογράφου ότι η πρωτεύουσα των 22 εκατομμυρίων κατοίκων "πέτυχε μια προσωρινή συλλογική ανοσία που την προστατεύει".

  "Αυτό το κύμα των μολύνσεων έχει ήδη ξεπεράσει την κορύφωσή του και τώρα καταλαγιάζει", πρόσθεσε. Η πόλη βρίσκεται "στο στάδιο των σποραδικών μολύνσεων" και ο ιός παρουσιάζει "σχετικά χαμηλό κίνδυνο μετάδοσης", εκτίμησε.

  Ο αριθμός των ανθρώπων που προσήλθαν σε μεγάλα νοσοκομεία του Πεκίνου αντιμετωπίζοντας κάποια ασθένεια "τύπου γρίπης" μειώθηκε κατά 40% από τις 23 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing News που επικαλείται επίσημα στοιχεία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ