Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Ιαν-2023 14:27

  Spotify: Ανάλογα των προσδοκιών τα έσοδα - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ο αριθμός χρηστών

  Spotify: Ανάλογα των προσδοκιών τα έσοδα - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ο αριθμός χρηστών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έσοδα ανάλογα των εκτιμήσεων της αγοράς, αλλά με αύξηση ζημιών μεγαλύτερη των προσδοκιών ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο του έτους η Spotify Technologies, με την εταιρεία ροής μουσικού περιεχομένου να σημειώνει όμως ισχυρότερη ανάπτυξη σε επίπεδο χρηστών από ό,τι αναμενόταν.

  Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο καθαρές ζημιές 270 εκατ. ευρώ (292 εκατ. δολαρίων) ή 1,40 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι ζημιών 39 εκατ. ευρώ ή 99 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης. 

  Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet περίμεναν ζημίες 1,28 δολαρίων ανά μετοχή.

  Τα έσοδα της εταιρείας στο δ’ τρίμηνο αυξήθηκαν στα 3,17 δισ. δολάρια από τα 2,69 δισ. δολάρια του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, διαμορφούμενα οριακά χαμηλότερα των προσδοκιών που έκαναν λόγο για έσοδα 3,18 δισ. δολαρίων. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στη σημαντική άνοδο κατά 18% των εσόδων από τις συνδρομές, λόγω αύξησης της συνδρομητικής βάσης, ενώ 14% υψηλότερα διαμορφώθηκαν και τα έσοδα από διαφημίσεις.

  Στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες της εταιρείας αυξήθηκαν στα 489 εκατομμύρια, έναντι 456 εκατομμυρίων στο γ’ τρίμηνο του 2022. Ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών ξεπέρασε τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών της FactSet, που τοποθετούσαν τον πήχη στα 478 εκατομμύρια χρήστες.

  Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο αριθμός των ενεργών μηνιαίων χρηστών σημείωσε άνοδο ρεκόρ στο δ' τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν κατά 33 εκατομμύρια έναντι του προηγούμενου τριμήνου.

  Σύμφωνα με τη Spotify, οι premium συνδρομητές ανήλθαν στα 205 εκατομμύρια έναντι 195 εκατομμυρίων στο γ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για premium χρήστες 202 εκατομμυρίων.

  Για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρήσης, η Spotify αναμένει έσοδα 3,1 δισ. ευρώ, με τους αναλυτές να τοποθετούν τον πήχη ελαφρώς χαμηλότερα, στα 3 δισ. ευρώ. 

  Όσον αφορά τους μηνιαίους χρήστες, η εταιρία αναμένει ότι θα αυξηθούν στα 500 εκατομμύρια, με τους συνδρομητές premium περιεχομένου να φτάνουν τα 207 εκατομμύρια. Αριθμοί υψηλότεροι των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές αναμένουν 491 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες στο α’ τρίμηνο του έτους και 205 εκατομμύρια premium συνδρομητές.

  Οι μετοχές της Spotify καταγράφουν ράλι 5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Τρίτης.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ