Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Ιαν-2023 09:18

  Κίνα: Ετήσια αύξηση εσόδων 0,9% κατέγραψε ο τομέας του πολιτισμού το 2022

  170115175 01/23
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο τομέας του πολιτισμού στην Κίνα κατέγραψε σταθερή αύξηση εσόδων το 2022, κυρίως με την εφαρμογή νέων επιχειρηματικών μοντέλων, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία που έγιναν γνωστά χθες.

  Τα μεικτά λειτουργικά έσοδα των μεγαλύτερων εταιριών στον αναφερόμενο τομέα έφτασαν στα περίπου 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια (1,66 τρισεκατομμύρια ευρώ) την προηγούμενη χρονιά, με ετήσια αύξηση 0,9%, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας (NBS).

  Πέντε από τους εννέα υποτομείς, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και της διανομής πολιτιστικού υλικού, αλλά και των ειδήσεων μέσω υπηρεσιών πληροφορικής κατέγραψαν επίσης αύξηση το 2022.

  Τα αναδυόμενα επιχειρηματικά μοντέλα στη βιομηχανία του πολιτισμού συνέχισαν να ενισχύουν την ανθεκτικότητά τους, καταγράφοντας λειτουργικά έσοδα με ετήσια αύξηση 5,3% στα 4,39 τρισεκατομμύρια γουάν, ενώ υποτομείς όπως η ψηφιακή δημοσίευση και οι έξυπνες παραγωγές αναψυχής με τη χρήση drone κατέγραψαν διψήφια ανάπτυξη.

  Τα στατιστικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν από την πραγματοποίηση μιας έρευνας στον τομέα του πολιτισμού με ετήσια έσοδα άνω των 20 εκατομμυρίων γουάν (2,73 εκατομμυρίων ευρώ) ή μέσω της εκπλήρωσης άλλων προϋποθέσεων όπως αυτές τέθηκαν από την NBS.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ