Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Ιαν-2023 16:38

  Νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ: Φόβοι για επιθέσεις σε εκκλησίες και συναγωγές στην Κωνσταντινούπολη

  31372296
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία προειδοποίησε τους Αμερικανούς τη Δευτέρα για πιθανές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών, συναγωγών και διπλωματικών αποστολών στην Κωνσταντινούπολη, σε μία δεύτερη τέτοιου είδους ειδοποίηση μέσα σε τέσσερις ημέρες, μετά από τα περιστατικά καύσης Κορανίου στην Ευρώπη.

  Σε μια επικαιροποιημένη προειδοποίηση ασφαλείας, η πρεσβεία των ΗΠΑ είπε ότι "πιθανές επικείμενες επιθέσεις αντιποίνων από τρομοκράτες" θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε περιοχές όπου συχνάζουν υπήκοοι της Δύσης, ειδικά στις γειτονιές Μπέιογλου, Γαλατά, Ταξίμ και στη Μεγάλη Οδό του Πέραν.

  Οι τουρκικές αρχές ερευνούν το θέμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

  Την Παρασκευή, πολλές πρεσβείες στην Άγκυρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, εξέδωσαν προειδοποιήσεις ασφαλείας για πιθανές επιθέσεις αντίποινων σε χώρους λατρείας, μετά από ξεχωριστά περιστατικά στα οποία κάηκε το Κοράνι στη Σουηδία, την Ολλανδία και τη Δανία.

  Το Σάββατο, η Τουρκία προειδοποίησε τους πολίτες της για "πιθανές ισλαμοφοβικές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις" στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ