Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Ιαν-2023 13:00

  Νέα ανάκαμψη του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος σε ΕΕ και Ευρωζώνη

  Ανέκαμψε για πρώτη φορά μετά τη Ρωσική εισβολή το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανέκαμψε περαιτέρω στην ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  `Τον Ιανουάριο του 2023, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) ανέκαμψε στην ΕΕ κατά +2,3 μονάδες σε 98,0, ενώ στη ζώνη του ευρώ ανέκαμψε κατά +2,8 μονάδες σε 99,9. Με αυτή την τρίτη συνεχόμενη αύξηση, το ESI πλησιάζει τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του.

  Ο Δείκτης Προσδοκιών Απασχόλησης (ΕΕΙ) αυξήθηκε επίσης (+2,3 μονάδες σε 108,5 στην ΕΕ και +2,7 μονάδες σε 110,1 στη ζώνη του ευρώ) και βρίσκεται πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του.

  Στην ΕΕ, η αύξηση του ESI τον Ιανουάριο αντανακλά έντονες βελτιώσεις στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, το λιανικό εμπόριο και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, ενώ η εμπιστοσύνη μειώθηκε στις κατασκευές. Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της ΕΕ, ο ESI αυξήθηκε σημαντικά στη Γαλλία (+4,4), την Ισπανία (+2,7), τη Γερμανία (+2,5), την Ιταλία (+1,7) και σε μικρότερο βαθμό στην Ολλανδία (+0,5), ενώ παρέμεινε αμετάβλητος στην Πολωνία.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ