Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Ιαν-2023 12:52

  Howden Group Holdings: Οργανική ανάπτυξη 19% και 60% αύξηση των εσόδων κατά το 2022

  Ποιοι τύποι επιχειρήσεων μεγάλωσαν στην πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ηγετικός διεθνής ασφαλιστικός Όμιλος Howden Group Holdings, δημοσίευσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση 2022 (με ημερομηνία λήξης 30.09.2022).

  Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Όμιλος Howden επιτυγχάνει οργανική ανάπτυξη ρεκόρ ύψους 19%, 60% αύξηση των εσόδων, τα οποία διαμορφώθηκαν στα £1,841 δισ., έναντι £1,148 δισ. κατά το 2021) και αύξηση των Λειτουργικών Κερδών (EBITDA) κατά 69%, ήτοι στα £565 εκατ., έναντι £335 εκατ. κατά την περσινή χρονιά. 

  Παράλληλα, μετά την εξαγορά της TigerRisk και της March S.A., που ολοκληρώθηκαν μετά το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2022, τα έσοδα του Ηowden Group διαμορφώνονται στα £2,036 δισ., ενώ τα Λειτουργικά Κέρδη (EBITDA) προσεγγίζουν τα £648 εκατ.

  Μέσα στο 2022 ο Όμιλος Howden εξακολούθησε να προσελκύει ταλαντούχους επαγγελματίες, να διευρύνει την πελατειακή του βάση και να αναπτύσσει δυναμικά τον κύκλο εργασιών του. Κατά το 2022 προσλήφθηκαν στο Howden Group περισσότεροι από 1000 νέοι εργαζόμενοι, πλέον των 4.100 που προήλθαν από τις εξαγορές, μεταξύ των οποίων και 400 υψηλόβαθμα στελέχη και έμπειροι επαγγελματίες, που, κατά τους τελευταίους 24 μήνες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τoν Όμιλο.   

  Εισροή επενδυτικών κεφαλαίων και 31 εξαγορές

  Με £2,9 δισ. νέα επενδυτικά κεφάλαια, ο Όμιλος επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των θεσμικών επενδυτών στο μοναδικό επιχειρησιακό μοντέλο που έχει υιοθετήσει και το οποίο στοχεύει στην υλοποίηση μιας μοναδικής στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης. Επιπλέον. αναμένονται επενδυτικά κεφάλαια ύψους £750 εκατ. λόγω της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της TigerRisk, ενώ από την αρχή του οικονομικού έτους 2022, οι 3.500 παλαιοί και νέοι εργαζόμενοι-μέτοχοι επανεπένδυσαν στον Όμιλο συνολικά £240 εκατ.

  Στο πλαίσιο των 31 εξαγορών που ολοκληρώθηκαν κατά το οικονομικό έτος 2022, η θέση και ο ρόλος του Ομίλου Howden σε αγορές-κλειδιά ενισχύθηκε σημαντικά: Στην Ιταλία η εξαγορά της Assiteca με 20 γραφεία, φέρνει το Howden Group στην 3η θέση της τοπικής αγοράς. Η απορρόφηση της Aston Lark στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελεί τη βάση για την εξαγορά της A-Plan και διαμορφώνει το ύψος της επένδυσης στη βρετανική αγορά στα £2 δισ. μέσα σε 24 μήνες.

  Παράλληλα, η εξαγορά της Align στις ΗΠΑ επαναπροσδιόρισε το δίκτυο διαμεσολάβησης της Howden, δημιουργώντας έναν διεθνή όμιλο MGA (Managing General Agent) με περισσότερα από £2,2 δισ. ασφάλιστρα υπό διαχείριση. Στην επιτυχή αυτή στρατηγική, ήρθε να προστεθεί και η ολοκλήρωση της απορρόφησης TigerRisk (μετά το τέλος της χρήσης 2022), με την οποία παγιώνεται η θέση του Ομίλου ως ηγετικού διεθνή μεσίτη ασφαλίσεων & αντασφαλίσεων με $30 δισ. ασφάλιστρα υπό διαχείριση. 

  Καινοτομία στη διαχείριση κεφαλαίων και κινδύνων 

  H Howden CAP αποτελεί τη νέα δραστηριότητα του Ομίλου, η οποία φέρνει στη διεθνή αγορά νέες, καινοτόμες προτάσεις διαχείρισης κεφαλαίων και προϊόντα που στόχο έχουν να απαντήσουν στις σύγχρονες και επιτακτικές ανάγκες για μακροπρόθεσμες και βιώσιμες επενδυτικές και ασφαλιστικές λύσεις. Κατά το 2022 η Howden εξακολούθησε να αναπτύσσει και να λανσάρει πρωτοποριακά, για την ασφαλιστική αγορά, οχήματα διαχείρισης των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής, καθώς και το πρώτο παγκοσμίως ασφαλιστικό προϊόν που καλύπτει τη διαδικασία ουδετεροποίησης του ανθρακικού αποτυπώματος. 

  Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

  Μέσω του ανεξάρτητου ιδρύματος και θεσμικού μετόχου του Ομίλου, Howden Group Foundation, διατέθηκαν σε συνδεδεμένους φιλανθρωπικούς οργανισμούς (charity partners) σε όλο τον κόσμο περισσότερα από £1.2 εκατ.

  Ο David Howden, CEO, Howden Group, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Ο Όμιλος Howden επέτυχε εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα κατά το 2022, με κυρίαρχη την οργανική ανάπτυξη κατά 19%, η οποία είναι ιδιαιτέρως αξιοσημείωτη γιατί έπεται της επίσης εντυπωσιακής ανάπτυξης κατά 19% που σημειώθηκε το 2021. Σε pro forma βάση, σχεδόν διπλασιάσαμε το έσοδό μας μέσα σε μόλις 12 μήνες. Το διαφοροποιημένο επενδυτικό μοντέλο της Howden, που ενσωματώνει τη μετοχική σχέση των εργαζόμενων με τους μακροπρόθεσμους θεσμικούς επενδυτές, εξακολουθεί να προσδίδει στον οργανισμό τη δυνατότητα να αξιοποιεί τις νέες ευκαιρίες και να ενδυναμώνει τη βιωσιμότητα της κεφαλαιακής μας βάσης.  

  Καλωσορίσαμε 1,000 νέους εργαζόμενους – μετόχους μέσα σε έναν χρόνο και σήμερα φτάσαμε στους 3.500, μαζί με το ίδρυμα Howden Group Foundation, που αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς μας μετόχους.  

  Ο συνδυασμός της Howden με την TigerRisk ενσαρκώνει την ολοκλήρωση του τέταρτου και τελευταίου πυλώνα της αρχιτεκτονικής πάνω στην οποία σχεδιάσαμε τη στρατηγική ανάπτυξη και αποτελεί μία φρέσκια, δυναμική πρόταση για τους πελάτες μας, αφού πλέον μας δίνει τη δυνατότητα παροχής ολιστικών υπηρεσιών που περιλαμβάνουν την ασφάλιση, τους ειδικούς κλάδους (specialty), τις αντασφάλειες, την ανάληψη κινδύνων, τις κεφαλαιαγορές και τη συμβουλευτική (advisory). Η Howden Tiger αποτελεί μια νέα δύναμη, που εδώ και χρόνια χρειαζόταν στην αντασφαλιστική αγορά, έναν ηγέτη σε πολλούς τομείς με μεγάλη ανάπτυξη, όπως τα MGAs οι προαιρετικές αντασφαλίσεις, που θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης ταλαντούχων επαγγελματιών. 

  Κατά τους τελευταίους 18 μήνες, εκτελέσαμε, χωρίς καμία απολύτως παρεκτροπή τη στρατηγική μας, με στόχο να χτίσουμε έναν οργανισμό με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. 

  Το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα το επιτύχαμε συνεργαζόμενοι με επιχειρηματικές μονάδες που επιδιώκουν τη συνεχή ανάπτυξη, προσελκύοντας και διατηρώντας ταλαντούχους ανθρώπους, επαγγελματίες που μοιράζονται μαζί μας το ίδιο όραμα και πάθος. 

  Επιπλέον, επετεύχθη απαράμιλλη διασπορά και εξειδίκευση στις αγορές του Η.Β. και της Ιρλανδίας και συνεχίζουμε δυναμικά την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Σχεδόν οι μισές από τις 31 εξαγορές που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 12μηνο αφορούν σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ οι πιο πρόσφατη, της March R.S. (μετά το τέλος της χρήσης 2022), αντανακλά την απόφασή μας να δημιουργήσουμε μια κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη".    

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ