Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Ιαν-2023 08:27

  Κίνα: Στα 6,76 δισ. γουάν τα έσοδα από τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις διακοπές για το Φεστιβάλ της Άνοιξης

  52004664
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα έσοδα από τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κίνα έφτασαν στα 6,76 δισεκατομμύρια γουάν (0,92 δισεκατομμύριο ευρώ) στη διάρκεια των φετινών διακοπών για το Φεστιβάλ της Άνοιξης, καταγράφοντας τα δεύτερα καλύτερα σε οικονομικό ύψος συνολικά έσοδα μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την αρμόδια κινεζική υπηρεσία κινηματογράφου.

  Τα περισσότερα έσοδα κατέγραψαν η ιστορική κωμωδία σασπένς "Full River Red" του 2023, αλλά και η κινεζική ταινία δράσης και επιστημονικής φαντασίας "The Wandering Earth II" επίσης, του 2023, με έσοδα 2,61 δισεκατομμύρια γουάν (0,36 δισεκατομμύριο ευρώ) και 2,16 δισεκατομμύρια γουάν (0,29 δισεκατομμύριο ευρώ) αντίστοιχα, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η ίδια κοινεζική υπηρεσία.

  Σχετικά με το ποσοστό θέασης των κινεζικών ταινιών, αυτό καταγράφηκε στο 87,1% με αύξηση 1,8% σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία για τα κινεζικά αρχεία κινηματογράφου.

  Ο Ράο Σανγκουάνγκ πρόεδρος της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου της Κίνας δήλωσε ότι το ποσοστό της θέασης κινεζικών ταινιών θα εξακολουθήσει την ανοδική πορεία του και μετά τις διακοπές, καθώς άνθρωποι που ήταν απασχολημένοι με τα ταξίδια, θα έχουν περισσότερο χρόνο για την παρακολούθηση ταινιών.

  "Ο ενθουσιασμός των ανθρώπων για τις επισκέψεις σε κινηματογράφους είναι ενδεχόμενο να έχει διάρκεια αρκετών εβδομάδων”, προέβλεψε ο Ράο.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ