Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Ιαν-2023 19:13

  Ο Ζελένσκι προειδοποιεί κατά του "τρομοκρατικού κράτους της Ρωσίας" στους Ολυμπιακούς Αγώνες

  Ζελενσκι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Zελένσκι κάλεσε εκ νέου τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) με επικεφαλής τον Τόμας Μπαχ να μην επιτρέψει στη Ρωσία να συμμετάσχει. "Οι ολυμπιακές αρχές και ο πόλεμος είναι θεμελιωδώς αντίθετες μεταξύ τους", ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κράτους στο Κίεβο σήμερα. Ανέβασε μια σειρά φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας που καταστράφηκαν από τον πόλεμο. Ορισμένες από τις φωτογραφίες δείχνουν ξιφομάχους σε ερείπια - μια άμεση αναφορά στην αθλητική καριέρα του ίδιου του Μπαχ.

  Η ηγεσία της ΔΟΕ είχε πρόσφατα ανακοινώσει την πρόθεσή της να ανοίξει ευκαιρίες για αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες με ουδέτερη σημαία.

  "Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την επιθετικότητα και την τρομοκρατία και μόνο τότε θα είναι δυνατόν να μιλήσουμε για τη συμμετοχή της Ρωσίας στο πλαίσιο του Ολυμπιακού κινήματος", δήλωσε ο Ζελένσκι. Είχε ήδη ανακοινώσει εκστρατεία κατά της εισδοχής Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο καθημερινό του βιντεοσκοπημένο μήνυμα το προηγούμενο βράδυ. Το δικαιολογεί αυτό με την αφοσίωση των αθλητών στο κράτος και την εργαλειοποίησή τους από την πολιτική.

  Ο Ζελένσκι εξέφρασε την απογοήτευσή του μετά τις συνομιλίες με τον Μπαχ και κατηγόρησε τη ΔΟΕ για υποκρισία. "Δεν μπορεί να υπάρξει ουδετερότητα όταν διεξάγεται ένας τέτοιος πόλεμος. Ξέρουμε πόσο συχνά οι τυραννίες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον αθλητισμό για τα ιδεολογικά τους συμφέροντα", δήλωσε ο Ζελένσκι. Είπε ότι δεν ήταν ξεκάθαρος για τα κίνητρα του Μπαχ, αλλά η Ουκρανία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την "επιρροή του τρομοκρατικού κράτους" στον αθλητισμό.

  Ο Ζελένσκι προσκάλεσε επίσης τον Μπαχ στο Μπαχμούτ να δει την καταστροφή στην ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη σήμερα πόλη της ανατολικής Ουκρανίας. "Για να δει με τα ίδια του τα μάτια ότι η ουδετερότητα δεν υπάρχει". Οι Ουκρανοί αθλητές θα έπρεπε σήμερα να σώσουν τις ζωές των συγγενών τους από τη ρωσική επίθεση. Πολλοί Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί από τις ρωσικές επιθέσεις, οι οποίοι θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τον παγκόσμιο αθλητισμό με το ταλέντο τους, είπε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ