Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Ιαν-2023 19:09

  Ρεκόρ ανεκτέλεστων παραγγελιών για τη γερμανική Rheinmetall

  Ρεκόρ ανεκτέλεστων παραγγελιών για τη γερμανική Rheinmetall
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία όπλων Rheinmetall είχε μια χρονιά ρεκόρ το 2022 και πλησιάζει σε ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άρμιν Πάπεργκερ σε συνέντευξή του στο Reuters.

  "Το 2022, είχαμε μια πολύ καλή χρονιά, μια χρονιά ρεκόρ", είπε, λέγοντας ότι το τέταρτο τρίμηνο θα ξεπεράσει ακόμη και τα καλά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

  "Πλησιάζουμε σε ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών 30 δισεκατομμυρίων ευρώ και περιμένω να δούμε ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών 40 δισεκατομμυρίων ευρώ το επόμενο έτος", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η οποία πωλεί μια ολόκληρη σειρά αμυντικών προϊόντων, αλλά είναι ίσως πιο γνωστή για την προμήθεια του πυροβόλου των 120 χιλιοστών του άρματος μάχης Leopard 2.

  Ο Πάπεργκερ δήλωσε ότι αναμένει να δει τουλάχιστον 15% έως 20% ανάπτυξη στο αμυντικό τμήμα της Rheinmetall τα επόμενα χρόνια, ενώ η πολιτική δραστηριότητα θα αντιπροσωπεύει πιθανότατα μόνο το 20% των πωλήσεων το 2025.

  Την Τρίτη, ο Πάπεργκερ είχε ανεβάσει τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές πωλήσεων του ομίλου αναμένοντας ένα απρόσμενο κέρδος από τις υψηλότερες αμυντικές δαπάνες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

  Η Rheinmetall αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν στα 11-12 δισ. ευρώ (12-13 δισ. δολάρια) το 2025, δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Stern.

  Η πρόβλεψη είναι υψηλότερη από το εύρος των 10 δισ. έως 11 δισ. ευρώ που έδωσε η Rheinmetall κατά τη διάρκεια της ημέρας κεφαλαιαγοράς τον Νοέμβριο. Για το 2022, η εταιρεία αναμένει πωλήσεις ύψους 6,5 δισ. ευρώ.

  Η Rheinmetall θεωρείται ισχυρός υποψήφιος για να ανέβει στον κύριο χρηματιστηριακό δείκτη DAX της Γερμανίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ