Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Ιαν-2023 11:47

  Ισπανία: Ανάπτυξη 5,5% το 2022 ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις

  Ισπανία: Νέο πακέτο στήριξης 10 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ρυθμό 5,5% αυξήθηκε το ΑΕΠ της Ισπανίας το 2022, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία του τέταρτου τριμήνου, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση που δημοσίευσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

  Ειδικότερα, το τέταρτο τρίμηνο η οικονομία της Ισπανίας αναπτύχθηκε κατά 2,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και κατά 0,2% σε σχέση με το περασμένο.

  Έτσι, παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και τη συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης η Ισπανία απέφυγε ύφεση, σημειώνοντας μάλιστα το έβδομο διαδοχικό τρίμηνο ανάπτυξης.

  Σημειώνεται ότι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούσαν ότι η Ισπανία θα παρουσιάσει ανάπτυξη 0,1% στο τρίμηνο και 2,2% σε ετήσια βάση.

  Τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι της ισπανικής κυβέρνησης είχαν προβλέψει ότι η οικονομική ανάπτυξη το 2022 θα ξεπερνούσε την αρχική πρόβλεψη του 4,5% και πιθανότατα το 5%.

  Η Μαδρίτη αναμένει πλέον ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί στο 2,1% το 2023, αν και οι αναλυτές προβλέπουν χαμηλότερους ρυθμούς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ