Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Ιαν-2023 09:12

  Κίνα: Στο 75,7% η τιμή του δείκτη εκμετάλλευσης της βιομηχανικής παραγωγικής ικανότητας στο δ' τρίμηνο του 2022

  176164344
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο δείκτης εκμετάλλευσης της βιομηχανικής παραγωγικής ικανότητας της Κίνας καταγράφηκε στο 75,7% στο τέταρτο τρίμηνο του 2022, με ετήσια μείωση 1,7 ποσοστιαίας μονάδας, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

  Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας (NBS).

  Το 2022, η τιμή του αναφερόμενου δείκτη καταγράφηκε στο 75,6% με ετήσια μείωση 1,9% σε σύγκριση με το 2021.

  Μεταξύ των τριών πιο σημαντικών τομέων βιομηχανικής παραγωγής, η τιμή του δείκτη για τα ορυχεία, καταγράφηκε στο 76,5% στο τέταρτο τρίμηνο του 2022, με ετήσια μείωση 0,5 ποσοστιαίας μονάδας σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

  Η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας διέθεσε δάνεια 25,26 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περιβαλλοντολογική διαχείριση υδάτων

  Η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας (CDB), μία από τις τράπεζες που υλοποιούν πολιτικές του Πεκίνου, προχώρησε στην έκδοση δανείων οικονομικού ύψους περίπου 27,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων (25,26 δισεκατομμυρίων ευρώ) το 2022, προκειμένου να ενισχύσει την αναπτυξιακή προσπάθεια της Κίνας στην περιβαλλοντολογική διαχείριση των υδάτων.

  Τα δάνεια υποστήριξαν κυρίως μεγάλα έργα για την περιβαλλοντολογική προστασία των υδάτων, όπως το σύστημα άρδευσης του Φράγματος Ντατένγκ στη Νότια Κίνα, αλλά και τη συνολική διαχείριση της λεκάνης του ποταμού Γιονγκντίνγκ στη βόρεια Κίνα, όπως ανακοίνωσε η ίδια τράπεζα.

  Στο επόμενο στάδιο, η CDB θα επικεντρώσει την προσοχή της σε σημαντικούς τομείς και αδύναμους κρίκους του τομέα της περιβαλλοντολογικής διαχείρισης υδάτων, ενισχύοντας την οικονομική υποστήριξή της, αλλά και προωθώντας την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας του αναφερόμενου τομέα.

  Μεγαλύτερη προσοχή θα δοθεί στην υποστήριξη της ανάπτυξης των υποδομών διαχείρισης ακραίων καιρικών φαινομένων όπως οι πλημμύρες, της πρόληψης της ξηρασίας, αλλά και στην ορθότερη διαχείριση της διάθεσης των υδάτινων πόρων, όπως και στην προώθηση της εντατικής εκμετάλλευσης των υδάτινων πηγών υπό το πλαίσιο περιβαλλοντολογικής προστασίας, σύμφωνα με την ίδια τράπεζα.

  Αύξηση 0,51% κατέγραψε η μέση ημερήσια παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα στις αρχές Ιανουαρίου

  Τα μεγαλύτερα χαλυβουργεία της Κίνας κατέγραψαν αύξηση της μέσης ημερήσιας παραγωγής ακατέργαστου χάλυβα κατά 0,51% στις αρχές Ιανουαρίου, σε σύγκριση με την παραγωγή που είχε καταγραφεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία.

  Η ημερήσια παραγωγή χάλυβα καταγράφηκε στα 1,93 εκατομμύριο τόνους στις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κινεζικής Ένωσης Σιδήρου και Χάλυβα (CISA).

  Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί χάλυβα παρήγαγαν συνολικά 19,26 εκατομμύρια τόνους ακατέργαστου χάλυβα κατά την ίδια περίοδο, όπως έδειξαν τα ίδια στοιχεία.

  Κατά την ίδια περίοδο, η ημερήσια παραγωγή ακατέργαστου σιδήρου μειώθηκε κατά 0,4%, ενώ η παραγωγή ελασμένου χάλυβα κατέγραψε μείωση 8,68%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ