Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιαν-2023 23:40

  IBM: Η μεγαλύτερη αύξηση εσόδων στη δεκαετία

  IBM: Η μεγαλύτερη αύξηση εσόδων στη δεκαετία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των εσόδων της εδώ και μία δεκαετία ανακοίνωσε η IBM υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς για το τέταρτο τρίμηνο, καθώς επωφελήθηκε από την αναζήτηση όλο και περισσότερο επιχειρήσεων για λύσεις που θα περιορίζουν τα κόστη τους.

  Ειδικότερα, τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού για το σύνολο του έτους αυξήθηκαν κατά 5,5% στα 60,53 δισ. δολάρια χάρη στη στροφή της στη στρατηγική του "υβριδικού cloud", με το οποίο βοηθά τους πελάτες να δημιουργήσουν τα δικά τους κέντρα δεδομένων.

  Ενδεικτικό είναι ότι τα έσοδα της IBM από το υβριδικό cloud αυξήθηκαν κατά 2% στα 6,3 δισ. δολάρια στο τρίμηνο.

  Τα συνολικά έσοδα του γίγαντα της silicon valley στο τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν σε 16,69 δισ. δολάρια ξεπερνώντας με άνεση την εκτίμηση των αναλυτών για 16,4 δισ. σύμφωνα με την Refinitiv.

  Παράλληλα, τα προσαρμοσμένα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 3,60 δολ. ανά μετοχή, ακριβώς στο επίπεδο που προέβλεπε και η αγορά.

  Η εταιρεία λογισμικού προέβλεψε επίσης ετήσια αύξηση των εσόδων της κατά μεσαία μονοψήφιο ποσοστό σε σταθερούς όρους νομίσματος, χαμηλότερη μεν από το 12% που έβλεπε το 2022 αλλά σύμφωνα με τους μεσοπρόθεσμους στόχους που είχε ανακοινώσει το 2021.

  Σημειώνεται ότι οι αναλυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για το εάν η IBM θα ήταν σε θέση να εκπληρώσει το στόχο αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τις αναταράξεις στο μακροοικονομικό περιβάλλον.

  Η πρόβλεψη της "Big Blue" για μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης έρχεται μετά την έκρηξη της πανδημίας, όταν εταιρείες άρχισαν να ψηφιοποιούν μαζικά τις δραστηριότητές τους.

  Στην παρούσα φάση ωστόσο το αυξανόμενο κόστος δανεισμού και οι φόβοι ύφεσης έχουν ωθήσει τις επιχειρήσεις να περιορίσουν τις δαπάνες τους.

  Σε αυτό το κλίμα ο τίτλος της IΒΜ κινείται με οριακές απώλειες 0,4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ