Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιαν-2023 15:05

  Boeing: Ζημιές το δ' τρίμηνο, έχασαν τις προβλέψεις τα έσοδα

  Η S&P υποβάθμισε σε “αρνητικές” τις προοπτικές για το αξιόχρεο της Boeing
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ζημιές ανακοίνωσε η Boeing Co. για το τελευταίο τρίμηνο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη, ενώ και τα έσοδα του κολοσσού της αεροδιαστημικής βιομηχανίας δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

  Ειδικότερα, η Boeing ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών στα 634 εκατ. δολ. ή 1,06 δολ. ανά μετοχή για το δ' τρίμηνο από 4,16 δισ. δολ. ή 7,02 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Σε προσαρμοσμένη βάση, οι ζημιές ήταν 1,75 δολ. ανά μετοχή. 

  Οι αναλυτές της Wall Street περίμεναν την Boeing να ανακοινώσει κέρδη 20 cents ανά μετοχή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FactSet. 

  Τα έσοδα του δ' τριμήνου ανήλθαν σε 19,98 δισ. δολ. από 14,79 δισ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα έσοδα στα 20,32 δισ. δολ.

  Το ανεκτέλεστο της εταιρείας αυξήθηκε στα 404 δισ. δολ. από 377,5 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα, Η Boeing επιβεβαίωσε το guidance για λειτουργικές ταμειακές ροές 4,5 δισ. με 6,5 δισ. δολ. και ελεύθερες ταμειακές ροές 3 δισ. με 5 δισ. δολ.  στο σύνολο της χρήσης του 2023.

  Ο τίτλος της Boeing χάνει 1,6% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ