Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιαν-2023 15:02

  Abbott: Καλύτερα των προσδοκιών τα μεγέθη τριμήνου - Πού βλέπει τα κέρδη του 2003

  Abbott: Καλύτερα των προσδοκιών τα μεγέθη τριμήνου - Πού βλέπει τα κέρδη του 2003
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αποτελέσματα δ’ τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς ανακοίνωσε την Τετάρτη η Abbott Laboratories, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για διαγνωστικό εξοπλισμό και τη συσκευή παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre.

  Το Freestyle Libre έχει δώσει ισχυρή ώθηση στις πωλήσεις ιατρικών συσκευών της Abbott, αντισταθμίζοντας τη μείωση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ COVID-19 εν μέσω της μείωσης των λοιμώξεων. Είναι ενδεικτικό ότι οι πωλήσεις του Freestyle Libre ανήλθαν στο 1,1 δισ. δολάρια, με την αμερικανική αγορά να καταγράφει ανάπτυξη άνω του 40%.

  Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη δ΄ τριμήνου ύψους 1 δισ. δολαρίων ή 59 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 1,9 δισ. δολαρίων ή 1,11 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Σε προσαρμοσμένη βάση ωστόσο, η Abbott εμφάνισε κέρδη ανά μετοχή 1,03 δολαρίων, ξεπερνώντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 92 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Τα έσοδα της εταιρείας το ίδιο διάστημα ανήλθαν στα 10,1 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας επίσης τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Η αμερικανική εταιρεία εξοπλισμού υγειονομικής περίθαλψης προχώρησε επίσης σε αναθεώρηση των προβλέψεών της την κερδοφορία της τρέχουσας χρήσης, αναμένοντας κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 3,05 και 3,25 δολαρίων ανά μετοχή και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 4,30 και 4,50 δολαρίων ανά μετοχή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ