Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Ιαν-2023 20:47

  ΔΟΑΕ: Δεν βρέθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός μέσα στους πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας

  25641255
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επιθεωρήσεις που έγιναν στους ουκρανικούς πυρηνικούς σταθμούς δεν βρήκαν κάποιον στρατιωτικό εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις αυτές, καταρρίπτοντας έναν ισχυρισμό της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ / IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  Οι δηλώσεις του Γκρόσι διατυπώθηκαν την επομένη της κατηγορίας που προήλθε από ρωσική υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού, σύμφωνα με την οποία η Ουκρανία αποθηκεύει όπλα που προμηθεύεται από τη Δύση μέσα στους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής σε όλη τη χώρα -- ισχυρισμός που απορρίφθηκε ως ψευδής από ανώτερο Ουκρανό αξιωματούχο.

  Ο Γκρόσι δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η υπηρεσία του έχει εγκαταστήσει μόνιμη παρουσία σε όλες της πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας και ότι ο ίδιος έδωσε εντολή για τις σημερινές επιθεωρήσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν κάποιες από αυτές περιέχουν στρατιωτικό εξοπλισμό.

  "Το αποτέλεσμα αυτών των επιθεωρήσεων ήταν αρνητικό", δήλωσε.

  Ο Γκρόσι πρόσθεσε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο ΔΟΑΕ είναι σε θέση να "διαψεύσει κατηγορίες ότι παράνομα και πολύ επικίνδυνα πράγματα λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις αυτές", επικαλούμενος παλαιότερες κατηγορίες για τη δημιουργία "βρώμικης βόμβας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ