Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Ιαν-2023 16:47

  ΗΠΑ: Σε υψηλό τριών μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI, αλλά κάτω από τις 50 μονάδες

  ΗΠΑ: Ισχυρή επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας τον Φεβρουάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η δραστηριότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων συνέχισε να συρρικνώνεται στην αρχή του 2023, αν και βελτιώθηκε ελαφρώς σε σύγκριση με το κλείσιμο του 2022, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της έρευνας των δεικτών PMI της S&P Global. 

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για την παραγωγή, που συνδυάζει μεταποίηση και υπηρεσίες, διαμορφώθηκε στις 46,6 μονάδες τον Ιανουάριο από 45,0 στο τέλος του 2022. Η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ήταν η βραδύτερη από τον προηγούμενο Οκτώβριο, σύμφωνα με την έρευνα της S&P Global. 

  Ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα μόνο στις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στο 46,6, επίσης υψηλό τριών μηνών, από 44,7 τον Δεκέμβριο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε στο 46,8 από 46,2 τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης για την παραγωγή στη μεταποίηση επίσης βελτιώθηκε στο 46,7 από 46,2 τον Δεκέμβριο.

  "Η αμερικανική οικονομία ξεκίνησε το 2023 με απογοητευτικά αδύναμο ρυθμό, με την επιχειρηματική δραστηριότητα να συρρικνώνεται ραγδαία και πάλι τον Ιανουάριο", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence. "Αν και βελτιώθηκε από τον Δεκέμβριο, ο ρυθμός της υποχώρησης είναι από τους μεγαλύτερους που έχουμε γνωρίσει από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, αντανακλώντας την πτώση της δραστηριότητας τόσο στη μεταποίηση όσο και στις υπηρεσίες", πρόσθεσε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ