Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Ιαν-2023 15:56

  Lockheed Martin: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με φόντο την Ουκρανία

  Lockheed Martin: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με φόντο την Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μειωμένα μεν σε σχέση με πέρυσι αλλά καλύτερα από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η Lockheed Martin για το τέταρτο τρίμηνο, με τις αυξημένες παραγγελίες λόγω Ουκρανίας να αντισταθμίζουν τις πιέσεις από τα αυξημένα κόστη και τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

  Ειδικότερα, η μεγαλύτερη βάσει πωλήσεων εταιρεία κατασκευής πολεμικού εξοπλισμού στον πλανήτη, κατέγραψε στο 4ο τρίμηνο του 2022 κέρδη 1,91 δισ. δολαρίων ή 7,40 δολ. ανά μετοχή, ήπια μειωμένα από τα 2,05 δισ. ευρώ ή 7,47 δολ. ανά μετοχή.

  Ακόμα κι έτσι ωστόσο, η Lockheed υπερέβη την πρόβλεψη των αναλυτών σε έρευνα του Reuters για 7,39 κέρδη ανά μετοχή. Εξαιρουμένων δε των έκτακτων χρεώσεων (τις οποίες κατά βάση δεν υπολογίζουν ούτε οι αναλυτές στις εκτιμήσεις τους) η Lockheed Martin παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη 2,01 δισ. δολαρίων ή 7,79 δολ. ανά μετοχή.

  Την ίδια ώρα, τα έσοδα της εταιρείας στο τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι κατά 7,1% στα 18,99 δισ. δολάρια (από τα 17,73 δισ.) ξεπερνώντας επίσης την εκτίμηση για 18,27 δισ.

  Σε αυτό το κλίμα ο τίτλος της Lockheed Martin ενισχύεται κατά 1,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ