Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Ιαν-2023 15:51

  ΗΠΑ: Σχέδιο για εμβολιασμό μία φορά τον χρόνο για τον Covid, με βάση τις νέες μεταλλάξεις

  ΗΠΑ: Σχέδιο για εμβολιασμό μία φορά τον χρόνο για τον Covid, με βάση τις νέες μεταλλάξεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ θα εκπονήσει σύντομα σχέδιο για μόνιμη επικαιροποίηση των εμβολίων κατά της Covid-19 και ετήσια χορήγησή τους, όπως συμβαίνει με τη γρίπη, με βάση τις νέες μεταλλάξεις που θα προκύπτουν, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

  Η διαδικασία θεώρησης των μεταλλάξεων θα οριστεί σε συνεδρίαση των συμβούλων της FDA στις 26 Ιανουαρίου. Το σχέδιο είναι ο οργανισμός να συνεδριάζει κάθε Ιούνιο για να συζητά επί των μεταλλάξεων προκειμένου να επιλέγεται ποια θα θεωρηθεί βάση για το εμβόλιο που θα πρέπει να αρχίζει να χορηγείται όχι αργότερα από τον Σεπτέμβριο κάθε έτους, όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα.

  Αξιωματούχοι του κλάδου της υγείας συναντώνται σε ετήσια βάση για την επιλογή των κυρίαρχων μεταλλάξεων του ιού της γρίπης που περιέχονται κάθε φορά στο αντιγριπικό εμβόλιο.

  Η φθίνουσα ανοσία από τους έως σήμερα εμβολιασμούς κατά του Covid και η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων κάθε λίγους μήνες έχει οδηγήσει τις αρχές σε πρόταση για ενισχυτικές δόσεις με βάση τις νέες παραλλαγές, επιλογή η οποία δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των Αμερικανών πολιτών και έχει διχάσει ακόμη και ειδικούς του κλάδου της υγείας.

  Λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία των εμβολίων κατά των παραλλαγών BA.4 και BA.5, τον Σεπτέμβριο, νέες μεταλλάξεις είχαν ήδη διασπαρεί στον πληθυσμό. Με την έκρηξη της μετάλλαξης XBB.1.5 στις ΗΠΑ, η κάλυψη του πληθυσμού με τα τελευταίου τύπου εμβόλια κινείται περίπου στο 15%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ